← početna

Novosti

Na ovom mestu objavljujemo sve najbitnije informacije o aktivnostima kojima se zalažemo za zaštitu prava i interesa potrošača u Srbiji.

Povodom objave auto giganta Folksvagena da čak 11 miliona vozila tog proizvođača ima ugrađen softver koji lažira podatke o štetnim izduvnim gasovima, Consumers International (CI) – međunarodni savez potrošačkih organizacija obratio se izvršnom direktoru ove kompanije.
pročitaj više →
Isticanje lekovitih svojstava hrane biće zabranjeno nakon što ove jeseni bude usvojen Pravilnik o zdravstvenim i nutritivnim izjavama. Objavljivanjem Pravilnika uvešće se red među proizvodima sa sumnjivim izjavama što će dovesti do toga da i srpski potrošač bude zaštićen kao i evropski. Uz Pravilnik o deklarisanju i označavanju hrane koji se već primenjuje, to će učiniti da se naše zakonodavstvo potpuno uskladi sa evropskim.
pročitaj više →
Jedna od novina Zakona o platnim uslugama je i mogućnost da se, sem banaka, i drugi igrači, poput menjačnica i trgovina, uključe na tržište platnog prometa.
pročitaj više →
Nacionalna organizacija potrošača Srbije (NOPS) i Centar potrošača Srbije (CEPS) sa svojim članicama – 28 organizacija potrošača iz cele Srbije, najoštrije osuđuju i pozivaju nadležne organe da hitno reaguju povodom skandaloznog pokušaja Infostana da građanima Beograda putem računa „nametne“ nekomunalnu uslugu osiguranja bez njihove volje i saglasnosti.
pročitaj više →
Potrošаči u Srbiji strаhuju od mesа sumnjivog kvаlitetа, kupuju prikolice sа skrivenim nedostаtkom i učestvuju u nаmeštenim nаgrаdnim igrаmа.
pročitaj više →
Španski proizvođač automobila Seat, u vlasništvu koncerna Volkswagen, saopštio je da je 700.000 njegovih automobila opremljeno softverom za lažiranje vrednosti izduvnih gasova TDI motora.
pročitaj više →
Nakon što je Republika Hrvatska zatvorila svoje granice za svu robu poreklom iz Srbije, u medijima se spominjala mogućnost uvođenja kontramera u smislu zatvaranja srpskih granica za hrvatsku robu i uzdržavanje od kupovine hrvatskih proizvoda. Nacionalna organizacija potrošača Srbije (NOPS) smatra da je mišljenje potrošača o aktuelnoj situaciji od izuzetne važnosti, te je sprovela kratko istraživanje (upitnik za potrošače).
pročitaj više →
Falsifikovani kompleti prve pomoći na kojima piše "Galenika" masovno se prodaju u Novom Sadu i drugim gradovima Srbije.
pročitaj više →
Poštovani potrošači, nakon što je Hrvatska zatvorila svoje granice za svu robu poreklom iz Srbije, u medijima se spominje mogućnost uvođenja kontramera u smislu zatvaranja srpskih granica za hrvatsku robu i uzdržavanje od kupovine hrvatskih proizvoda. Važno nam je vaše mišljenje o aktuelnoj situaciji. Da li biste kao kontrameru podržali uzdržavanje od kupovine robe poreklom iz Hrvatske?
pročitaj više →
Nemački auto gigant Folksvagen objavio je danas da čak 11 miliona vozila tog proizvođača ima ugrađen softver koji lažira podatke o štetnim izduvnim gasovima.
pročitaj više →