Novostinajbitnije informacije...

PRODAVNICE U SRBIJI PREPLAVLJENE SINTETIKOM

Veštački materijali a izazivaju osetljivost kože i disajnih puteva, i hiperaktivnost kod dece. Domaće tržište preplavili su odeća i obuća od veštačkih materijala, čijim mogućim štetnim posledicama bi naši zakoni tek trebalo da se pozabave.

Opširnije...

Automobili u Srbiji se sve češće kvare

Vozači i serviseri tvrde da se automobili u Srbiji sve češće kvare. Otkrili smo UZROK. Zbog lošeg kvaliteta tečnog naftnog gasa (TNG) u Srbiji sve češći su kvarovi na automobilima, tvrdi nekoliko servisera iz raznih krajeva zemlje koji su se javili "Blicu" nezavisno jedni od drugih.

Opširnije...

Iz skladišta carine u Subotici nestalo 16 tona mesa

Prilikom kontrole javnog carinskog skladišta u Subotici, utvrđeno da u magacinu-hladnjači nedostaje 16.339 kilograma svinjskog mesa, koje je moralo da bude pod carinskim nadzorom dok se za tu robu ne izmire dažbine.

Opširnije...

Tražimo oštrije kazne za prodaju nebezbedne hrane

U toku je izmena Zakona o bezbednosti hrane, a onima koji budu zatečeni u najtežim prekršajima mogla bi da bude izrečena trajna zabrana bavljenja delatnošću.
Veterinarska inspekcija je prošle godine uništila gotovo 305 tona nebezbednog mesa i mesnih prerađevina, što su značajno veće količine u poređenju sa ostalim vrstama namirnica koje su bile povučene sa tržišta.

 

Opširnije...

Timber by EMSIEN-3 LTD

Novosti - Naslovi - Iz novina - Potrosac.info

Na ovom mestu objavljujemo sve najbitnije informacije o aktivnostima kojima se zalažemo za zaštitu prava i interesa potrošača u Srbiji.