← početna

Novosti

Na ovom mestu objavljujemo sve najbitnije informacije o aktivnostima kojima se zalažemo za zaštitu prava i interesa potrošača u Srbiji.

Najveći evropski automobilski klub – Auto-moto savez Nemačke (ACAD) koji broji 20.000.000 članova, upozorio je sve članove na svojoj zvaničnoj stranici da ih kroz Srbiju vrebaju lažne šlep-službe koje se predstavljaju kao njihovi partneri! Zbog toga ADAC u sledećoj fazi preporučuje izbegavanje Koridora 10!
pročitaj više →
Obaveštavamo Vas da je proizvođač odlučio da dečiju guralicu Baby Racer III, sa kataloškim brojevima 80932361375, 80932361376 i 80932361377, povuče sa tržišta. Dečiji automobili/guralice ove serije na sebi sadrže BMW znak za koji postoji mogućnost da nije adekvatno pričvršćen, a samim tim i mogućnost da se ovaj deo odvoji od automobila, što dalje dovodi naše najmlađe u opasnost da isti i progutaju kroz igru.
pročitaj više →
Poslednji slučaj virusnog oboljenja kvrgave kože goveda koje je zahvatilo pčinjski i jablanički okrug, po ko zna koji put, je ukazao na propuste u radu Uprave za veterinu.
pročitaj više →
Da li je i koliko potrebno da građani pažljivo čitaju etikete prilikom kupovine, ali i konzumiranja mesnih prerađevina? Problem nisu sami pojačivači ukusa, već to koliko ih ima i kako su korišćeni.
pročitaj više →
Plaćanje karticama u inostranstvu jeste lako, ali bez poznavanja bankarskih zamki može papreno da košta.
pročitaj više →
U prva četiri meseca 2016. godine turistički inspektori su izvršili 488 kontrola turističkih agencija organizatora putovanja, doneli 33 upravne mere i podneli nadležnom prekršajnom sudu 45 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka.
pročitaj više →
Novosađanin Vlado Ivanović kupio je svojoj deci prošle nedelje pakovanje griza, ali je u kesi pored proizvoda koji je pazario pronašao i dva leptira: živog i mrtvog.
pročitaj više →
Nacionalna organizacija potrošača Srbije (NOPS) i Udruženje za zaštitu potrošača Vojvodine (UZPV) sprovode projekat „Ispitivanje indeksa zadovoljstva potrošača, korisnika električne energije”. Ispitivanje se sprovodi sa ciljem utvrđivanja i poboljšanja zadovoljstva potrošača na teritoriji Republike Srbije.
pročitaj više →
Kompanija Delhaize Serbia (Delez Srbija) dobrovoljno je, iz mera predostrožnosti, povukla iz prometa svih maloprodajnih objekata dečju igračku „Mirišljava lutka“ serija 1-12726-XMY3051 i 1-12726-XMY3056DM.
pročitaj više →
Švajcarska kompanija "Nestle" je posle hrvatskog, dobrovoljno povukla i sa tržišta Srbije pahuljice za decu, zbog neusaglašene regulative o dozvoljenoj količini supstance tropan alkaloid u tim proizvodima.
pročitaj više →