← početna

Novosti

Na ovom mestu objavljujemo sve najbitnije informacije o aktivnostima kojima se zalažemo za zaštitu prava i interesa potrošača u Srbiji.

Većina potrošača ne zna svoja prava, a trgovci to često koriste.
pročitaj više →
Kada mi se na obračunu za struju pojavilo da imam dug, mislio sam – greška. Ali nedavno sam dobio opomenu za račun iz 2011. koji sam platio. Nikoli Stojmenovu kragujevačka distribucija je zapretila tužbom, iako je taj račun platio pre tri godine. Priču o neravnopravnom ratu sa EDB Stojmenov je završio ipak u svoju korist.
pročitaj više →
Zbog učestalih prijava potrošača da se u lancu prodavnica IDEA, u celoj zemlji, često nalaze na akcijama proizvodi čija je istaknuta, nova akcijska cena, zapravo viša i skluplja od stare, Udruženje za zaštitu potrošača Vojvodine je podnelo prijavu nadležnoj inspekciji sa zahtevom za proveru prodavnica IDEA.
pročitaj više →
Roming u Srbiji je pet puta skuplji nego u Hrvatskoj i drugim zemljama EU, ali na tome da pozivi u regionu budu jeftiniji radiće se već od idućeg meseca.
pročitaj više →
Od 1. septembrа nа tržištu Evropske unije biće zаbrаnjenа proizvodnjа i uvoz uređajа jаčih od 1.600 vаti. – Potrošаčke orgаnizаcije upozorile dа većinа nаjkvаlitetnijih usisivаčа neće biti u rаdnjаmа.
pročitaj više →
Ukoliko vam se desi da bankomat ne isplati novac, a račun vam ipak bude zadužen, problem bi po pravilu trebalo da rešite za dan.
pročitaj više →
Do povećanja cena ne bi trebalo da dođe zbog male kupovne moći, dobre poljoprivredne godine i krize u odnosima između EU i Rusije.
pročitaj više →
Verujući da bi reputacija Ravanice bila mnogo bolja da se izvinila potrošačima zbog propusta i nastojala da popravi sanitarne uslove proizvodnje, nego što je odlučila da ćuti, odbija inspekcijsku kontrolu i učini niz sopstvenih grešaka zbog kojih želi da krivicu svali na druge, sa žaljem konstatujemo da ovaj način komuniciranja nije u skladu ni sa vremenom u kojem živimo, ni sa ambicijom koju bi jedno preduzeće trebalo da ima kada je reč o nastupu na tržišu.
pročitaj više →
Sprej za kosu, imalin za cipele, tamponi, vata, sunđeri, predimenzionirane čaše, lepak… Ovo su samo neka od pomagala koja se koriste kako bi nama, potrošačima, proizvodi u reklamama izgledali primamljivo, piše E kapija.
pročitaj više →
Zbog pada prometa trgovci pribegavaju raznim trikovima kako bi privukli kupce. Sigurno smo bar nekoliko puta u životu naseli na neku od ovih smicalica, zato sledeći put širom otvorite oči pre nego što otvorite novčanik…
pročitaj više →