Novostinajbitnije informacije...

Raste broj kupaca putem interneta

Za samo godinu dana na jednom od najposećenijih oglasnih portala „Kupujem prodajem“ prodato je oko milion predmeta ukupne vrednosti od oko 159 miliona evra. Kako pokazuje njihova godišnja statistika, najviše se trgovalo mobilnim telefonima za koje su kupci potrošili čak 19,6 miliona evra, dok je na kompjuterima i drugim uređajima potrošačke elektronike zabeležen promet od 12 miliona evra koliko je izdvojeno za oko 180.000 prodatih artikala.

Opširnije...

Javni poziv za eksperte u oblasti zaštite potrošača - kolektivnog obeštećenja

CALL FOR EXPERTS

The project “Development of collective redress for consumers in South East Europe” supported by Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ), Open Regional Fund for South East Europe-Legal Reform is looking for independent experts with research experience in the field of consumer protection and collective redress. 

Opširnije...

NOPS: Da se snimaju sva suđenja

Danas smo suočeni sa činjenicama da sudski procesi u Srbiji traju neopravdano dugo, da su sudovi  zatrpani predmetima, da je pravosuđe  degradirano, a sudnice su postale poprište različitih skandala. Ništa bolje stanje nije ni u advokaturi koja je danas sve, samo ne nezavisna i samostalna služba, kako je to definisamo Zakonom o advokaturi.

Opširnije...

Brisel protiv zloupotrebe ličnih podataka na internetu

Evropska komisija predstavila je 10. januara mere za jačanje zaštite elektronskih ličnih podataka Evropljana što bi, na veliku žalost marketing kompanija i oglašivača, moglo da ograniči ciljani marketing. Glavni element ovog teksta, koji bi zamenio sadašnju direktivu o elektronskoj privatnosti, predstavlja načelo "prethodnog pristanka" potrošača za svako moguće korišćenje podataka.

Opširnije...

Akciznim markicama protiv šverca kafe

Oko 20 odsto kafe na tržište stiže nelegalno, a veliki problem je i što manji proizvođači, da bi oborili cenu, u kafu dodaju različite surogate i varaju potrošače.

Opširnije...

Timber by EMSIEN-3 LTD

Novosti - Naslovi - Iz novina - Potrosac.info

Na ovom mestu objavljujemo sve najbitnije informacije o aktivnostima kojima se zalažemo za zaštitu prava i interesa potrošača u Srbiji.