← početna

Novosti

Na ovom mestu objavljujemo sve najbitnije informacije o aktivnostima kojima se zalažemo za zaštitu prava i interesa potrošača u Srbiji.

Laboratorijski kompleks nalazi se u Batajnici. Prvo će se kontrolisati biljke. Provera mleka do kraja 2015. godine. Nedostaju stručnjaci.
pročitaj više →
Nije ni čudo što nаm se problem isprаvnosti hrаne preselio nа društvene mreže kаdа ni pet godinа posle usvаjаnjа Zаkonа o bezbednosti hrаne nije pokrenutа nаcionаlnа referentnа lаborаtorijа, nemа ni sistemа brzog uzbunjivаnjа, ni sаvetа zа procenu rizikа.
pročitaj više →
JKP „Toplifikacija“ uputilo je svojim korisnicima obaveštenje da je Gradsko veće grada Sremska Mitrovica, dana 24.10.2014. godine, donelo nov tarifni sistem za obručan toplotne energije po kojem će kupci koji su plaćali naknadu za isporučenu toplotnu energiju po potrošnji, ubuduće, fiksni deo troškova grejanja, umesto prema instalisanoj snazi, plaćati prema grejnoj površini.
pročitaj više →
U proteklih godinu dana, prehrambeni proizvodi iz Srbije koji ulaze u zemlje EU, bili su 16 puta označeni kao neispravni, ili nebezbedni. Poređenja radi sa zemljama iz regiona koje nisu u Evropskoj uniji, u istom periodu Bosna i Hercegovina je imala 10, Makedonija 4, a Crna Gora nijedan slučaj "notifikacije".
pročitaj više →
Da li jedete u McDonalds-u? Da li smatrate da je hrana u McDonalds-u zdrava? Znate li koji je udeo soli u proizvodima koji se prodaju u McDonalds-u? Molimo vas da izdvojite nekoliko minuta i odgovorite na pitanja data u anketi.
pročitaj više →
Potpredsednik Vlаde i ministаr trgovine, turizmа i telekomunikаcijа Rаsim Ljаjić izjаvio je dаnаs dа, kаdа je reč o hrаni, nemа osnovа zа poskupljenje osnovnih životnih nаmirnicа, kаo i dа hleb „Sаvа” neće poskupeti, nаjаvljujući dа će se uskoro intervenisаti sа oko 30.000 tonа pšenice iz Robnih rezervi kаko bi se stаbilizovаlа njenа cenа.
pročitaj više →
Krajem ove i početkom naredne godine može se očekivati poskupljenje kućne hemije, kozmetike, kafe, voća i povrća. Od januara do oktobra 2014, maloprodajne cene u proseku su povećane 2,2 odsto. Najčešće su se menjale cene poljoprivrednih proizvoda.
pročitaj više →
Ko kontroliše tokove novca građana Srbije preko računa društava za osiguranje i Udruženja osiguravača? Tim povodom istraživali smo okolnosti i faktore zbog kojih je tržište osiguranja u Srbiji zapalo u krizu i došli do, za javnost, uznemirujućih podataka.
pročitaj više →
Ministarstvo poljoprivrede Hrvatske objavilo je tokom protekle sedmice da je s tržišta povučena i opozvana „Alnatura” dečja hrana, kaša s četiri vrste žitarica „4-Korn Getreidebrei”, u pakovanju od 250 grama, s rokom trajanja do 30. novembra 2015. godine, a o povlačenju su izvestili i iz distributera na hrvatskom tržištu, kompanije „Dm-drogerie markt” iz koje navode kako su u toj dečjoj kaši pronađeni tragovi tropanskog alkaloida.
pročitaj više →
Suprotno poslovnoj praksi osiguravajućih kuća, a koju podržava i Udruženje osiguravača, društva za osiguranje imaju pravo da osiguraniku naplate uvećanu premiju osiguranja samo u slučajevima kada je u prethodnom periodu izazvao saobraćajnu nezgodu, a ne i u slučajevima ako se iz polise od autoodgovornosti osiguranika naplatilo neko treće lice, a da pri tome osiguranik nije skrivio predmetnu nezgodu.
pročitaj više →