← početna

Novosti

Na ovom mestu objavljujemo sve najbitnije informacije o aktivnostima kojima se zalažemo za zaštitu prava i interesa potrošača u Srbiji.

Korisnici stambenih kredita koji prilože banci poresko rešenje o imovini ne moraju da plaćaju procenitelja na svake tri godine, što su do sada od njih tražile banke.
pročitaj više →
Nekada su kućni telefoni služili raznim firmama da vas zovu i nude svoje proizvode, a danas vas "gnjave" uglavnom SMS porukama, ponekad i više puta u toku iste nedelje. Poseban problem je što često ne znate ni navedenoj firmi uopšte vaš broj, kao ni pristanak da vam šalju svoje reklamne poruke. Lek protiv ove pojave, na sreću, postoji.
pročitaj više →
Ovaj dokument ima svoju numeraciju pod kojom je zaveden u ugovoru za koji se koristi, a klijent potpisuje i ovlašćenje, pa nema opasnosti od zloupotreba.
pročitaj više →
Zagreb — Italijanska Unikredit banka prva je banka koja je podigla tužbu protiv države Hrvatske zbog konverzije kredita u švajcarskim francima.
pročitaj više →
Za to postoji samo jedan način – da poljoprivredni inspektor bude direktno u mešaoni ili pekari za vreme procesa proizvodnje hleba, objasnio je u Novom danu Goran Papović, predsednik Nacionalne organizacije potrošača Srbije, govoreći o neispravnim deklaracijama koje se najčešće nalaze na hlebovima, pecivima i "zdravoj hrani".
pročitaj više →
U slučaju da trgovac pošalje kupcu ugovor elektronskom poštom i zahteva plaćanje određenog iznosa unapred, prema Zakonu o zaštiti potrošača kupac ima pravo i da odustane od ugovora i da povrati unapred uplaćen novac.
pročitaj više →
Ispravnu deklaraciju u prodavnicama ima 68 odsto prehrambenih proizvoda a 32 odsto ima neki nedostatak, pokazalo je istraživanje organizacije IHIS Nutricionizam.
pročitaj više →
Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker naložio je danas zvaničnicima da izrade novi plan o ukidanju naknade za roming na teritoriji Evropske unije, nakon što se suočio sa oštrim kritikama zbog predloženog ograničenja korišćenja te usluge na 90 dana u godini.
pročitaj više →
Evropska komesarka za pravosuđe ocenila je da je auto-gigant "Folksvagen" izveo ogromnu prevaru s vozilima s dizel-motorima, kršeći propise većine zemalja EU o zaštiti potrošača.
pročitaj više →
Građani Srbije su ekonomske patriote i smeta im što se u domaćim prodavnicama nude pasulj i beli luk iz Kine, u najkraćem bi moglo da se zaključi na osnovu istraživanja.
pročitaj više →