← početna

Novosti

Na ovom mestu objavljujemo sve najbitnije informacije o aktivnostima kojima se zalažemo za zaštitu prava i interesa potrošača u Srbiji.

Hrvati izabrali proizvode koji će se upoređivati sa istim na nemačkom tržištu. U Srbiji ovakve analize nisu rađene godinama.
pročitaj više →
Agencija za nadzor nad tržištem BiH saopštila je da je je zbog hemijske neispravnosti sa tržišta povučena dečija lutka pod imenom "Kartun Elza".
pročitaj više →
Ako vam je na mobilni telefon stigla poruka sa brojeva 3663, 5678 ili 1991, znači da ste postali korisnik usluga servisa koji vam naplaćuje i do 180 dinara svaku poruku koju vam pošalje.
pročitaj više →
U Skoplju je danas potpisan sporazum o stvaranju regionalne mreže potrošača ConWeb. Sporazum su potpisale Nacionalna organizacija potrošača Srbije (NOPS), Organizacija potrošača Makedonije (OPM) i Centar za zaštitu potrošača Crne Gore (CEZAP), uz prisustvo Nemačkog društva za međunarodnu saradnju – GIZ.
pročitaj više →
Ženi koja je u zakonskom roku podnela zahtev za raskid ugovora potpisan prilikom prezentacije u stanu za kupovinu "Bioptron" lampe traže da uplati 25 odsto njene vrednosti. Kada se prodaja vrši putem prezentacija u domu kupca, potrošači mogu da odustanu od kupovine bez ikakvog objašnjenja, i to u roku od 14 dana, kaže zakon.
pročitaj više →
Zakon jasno predviđa u kojim situacijama prodavac mora da vrati naplaćenu sumu, ali mnogi to vešto izbegavaju.
pročitaj više →
U Srbiji je na snazi zabrana uvoza goveda i goveđeg mesa poreklom iz Bugarske, Grčke, Turske i Makedonije, zbog virusnog oboljenja tih životinja (nodularnog dermatitisa) koji se pojavio u tim zemljama, rečeno je agenciji Beta u Ministarstvu poljoprivrede.
pročitaj više →
Povodom teksta "Znamo li koju ribu jedemo?" objavljenog na našoj stranici, oglasila se kompanija Delhaize Srbija.
pročitaj više →
Ribu Theragra chalcogramma pojedini trgovci, između ostalih Metro Cash & Carry d.o.o. – robna marka Aro, Principal duo – robna marka Barka i Delhaize Serbia d.o.o. – robna marka Premia, deklarišu kao filet oslića, iako ta riba nije oslić (Merluccius).
pročitaj više →
Potrošači u Srbiji uveliko su promenili navike i sve više se okreću nabavkama u malim trgovinama. Velike kupovine su prošlost, ukazuju u potrošačkim organizacijama.
pročitaj više →