← početna

Novosti

Na ovom mestu objavljujemo sve najbitnije informacije o aktivnostima kojima se zalažemo za zaštitu prava i interesa potrošača u Srbiji.

Do povećanja cena ne bi trebalo da dođe zbog male kupovne moći, dobre poljoprivredne godine i krize u odnosima između EU i Rusije

pročitaj više →
Verujući da bi reputacija Ravanice bila mnogo bolja da se izvinila potrošačima zbog propusta i nastojala da popravi sanitarne uslove proizvodnje, nego što je odlučila da ćuti, odbija inspekcijsku kontrolu i učini niz sopstvenih grešaka zbog kojih želi da krivicu svali na druge, sa žaljem konstatujemo da ovaj način komuniciranja nije u skladu ni sa vremenom u kojem živimo, ni sa ambicijom koju bi jedno preduzeće trebalo da ima kada je reč o nastupu na tržišu.
pročitaj više →
Sprej za kosu, imalin za cipele, tamponi, vata, sunđeri, predimenzionirane čaše, lepak… Ovo su samo neka od pomagala koja se koriste kako bi nama, potrošačima, proizvodi u reklamama izgledali primamljivo, piše E kapija.
pročitaj više →
Zbog pada prometa trgovci pribegavaju raznim trikovima kako bi privukli kupce. Sigurno smo bar nekoliko puta u životu naseli na neku od ovih smicalica, zato sledeći put širom otvorite oči pre nego što otvorite novčanik…
pročitaj više →
Slučaj bube u proizvodu Bonžita iz marta ove godine, u vezi sa kojim je Nacionalna organizacija potrošača Srbije (NOPS) preduzela sve mere u skladu sa zakonom i svojim ovlašćenjima zainteresovane strane u cilju zaštite potrošača i pomoći proizvođaču ukazivanjem na higijensko-sanitarne propuste u proizvodnji, uskoro će dobiti svoj epilog na sudu.
pročitaj više →
Tokom jula meseca, sa tržišta Evropske unije povučena je smrznuta malina poreklom iz Srbije, uvezena Belgije zbog prisustva patogena – norovirus. Zatrovanost malina testirala je Švedska odakle je potekla uzbuna i nalog za povlačenje.
pročitaj više →
Jelena Mitrović je među skoro 62.000 građana Srbije koji već mesecima ne mogu da izmire ratu za stambeni kredit.
pročitaj više →
Nacionalna organizacija potrošača Srbije uskoro kreće sa kontrolom hrane koja se prodaje u takozvanim fast food restoranima. Šta građani Srbije i, nažalost, uglavnom deca jedu po kioscima brze hrane, NOPS će objaviti na svom sajtu, sve sa imenima objekata čiji proizvod nisu zadovoljili minimum standarda bezbedne hrane.
pročitaj više →
Cene namirnica drastično se razlikuju od grada do grada, pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku. Dok u Novom Pazaru kilogram pasulja košta 400 dinara, u Valjevu je 280. U Srbiji ne važi zakon ponude i tražnje, već veliki trgovinski lanci diktiraju cene malim proizvođačima, tvrde u Udruženjima potrošača.
pročitaj više →
Pogledajte šta predstavnik Nacionalne organizacije potrošača Srbije kaže o novom Zakonu o zaštiti potrošača, turističkim uslugama, kao i o drugim temama iz oblasti zaštite prava potrošača.
pročitaj više →