← početna

Novosti

Na ovom mestu objavljujemo sve najbitnije informacije o aktivnostima kojima se zalažemo za zaštitu prava i interesa potrošača u Srbiji.

Turističke agencije su sada, nakon uvođenja vanrednog stanja u Turskoj dužne da putnicima koji otkažu aranžmane vrate najveći deo sredstava.
pročitaj više →
Agencija za nadzor nad tržištem BiH saopštila je da je naloženo povlačenje s tržišta i uništavanje nesigurne igračke – dečije lutke "Bela bestia" (Bella bestia), poreklom iz Kine, zbog hemijskog rizika.
pročitaj više →
Viši sud u Jagodini usvojio je žalbu i ukinuo sramnu i skandaloznu presudu Osnovnog suda u Ćupriji, a kojom je predsednik NOPS-a, Goran Papović, oglašen krivim što je Agenciji Beta dao izjavu u kojoj je naveo da se NOPS-u obratio potrošač iz Novog Sada koji je u proizvodu „Bonžita“ pronašao presovanu bubašvabu i pozvao potrošače da se uzdrže od kupovine proizvoda kompanije „Ravanica“ iz Ćuprije zato što je ova kompanija inspektorima zabranila ulaz u proizvodne pogone radi kontrole i do dana izdavanja saopštenja nije reagovala na pritužbe, a sa kojima je bila upoznata.
pročitaj više →
Sva plastična ambalaža mora imati oznaku koja pokazuje od kakvih hemikalija je napravljena. Radi se o maloj oznaci trouglastog oblika unutar koje je broj.
pročitaj više →
Italijanska potrošačka organizacija „Altroconsumo“ je uradila testiranje u realnom saobraćaju Audija Q5, na kome je obavljena tehnička „popravka“ vezana za emisiju azotnih oksida i poništavajućeg uređaja. Međutim, potrošačka grupa je otkrila da je emisija NOx čak 25 odsto veća u odnosu na nivoe pre „popravke“, izveštava Rojters.
pročitaj više →
Plastične sandale, poznate kao imitacija „kroksica“, prepune su vrlo toksičnih i kancerogenih materija koje u telo ulaze preko kože, rezultat je istraživanja nemačke televizije WDR.
pročitaj više →
Besplatna lekarska pomoć u inostranstvu može da se dobije u 20 evropskih država, ali ne i Grčkoj gde najčešće letujemo. – Grčka strana nije zainteresovana za takav sporazum sa Srbijom, kažu u RFZO.
pročitaj više →
Testiranje nemačkog udruženja za zaštitu potrošača "Fudvoč" pokazalo je da "kinder" čokolade sadrže opasnu materiju koja "možda izaziva rak".
pročitaj više →
Švedska kompanija Ikea povlači 29 miliona komoda s fiokama iz prodaje u Severnoj Americi nakon što je šestoro dece umrlo jer su komadi nameštaja pali na njih.
pročitaj više →
Organizacija potrošača Kragujevac sprovela je anketiranje potrošača povodom Zakona o zaštiti potrošača. Anketiranje potrošača izvršeno je u periodu od 6. juna do 18. juna 2016. godine. Ukupno je anketiran 1.021 potrošač.
pročitaj više →