← početna

Novosti

Na ovom mestu objavljujemo sve najbitnije informacije o aktivnostima kojima se zalažemo za zaštitu prava i interesa potrošača u Srbiji.

Poštovani potrošači, molimo vas da izdvojite nekoliko minuta i popunite anketu čija je tema kvalitet tradicionalne kafe u Republici Srbiji.
pročitaj više →
Poštovani potrošači, svakodnevno nam javljajte, šaljite fotografije i ostale dokaze primera kršenja pravilnika o deklarisanju i raznih drugih nepravilnosti sa kojima se susrećete na tržištu. Obratite nam se i mi ćemo, ukoliko je to u našoj nadležnosti, pokušati da rešimo vaš problem koji imate kao potrošač ili ćemo vas uputiti na druge institucije koje su u nadležnosti da reaguju na određeni problem.
pročitaj više →
Potrošači, izvršite ovu proveru kod kuće i pošaljite nam svoje rezultate zajedno sa slikom deklaracije kafe. Kafa bez koje većina ne može da započne dan, svakodnevno pronalazi put do naših šoljica, a da ni sami nismo svesni njenog sve lošijeg kvaliteta. Na tržištu se nalazi sve više različitih mešavina prave i surogat kafe, a potrošači su dovedeni u zabludu, jer na nekim ambalažama nije jasno naznačeno šta iste sadrže.
pročitaj više →
Američko ministarstvo poljoprivrede uvodi prvu potvrdu za označavanje prehrambenih proizoda koji su bez genetski modifikovanih organizama (GMO).
pročitaj više →
Za vas smo proverili informaciju da li je po zakonu praksa po kojoj neka javna i javno komunalna preduzeća naplaćaju dodatnu proviziju ukoliko račune za pružene usluge na šalterima ovih preduzeća plaćate platnim karticama.
pročitaj više →
Zbog odluke dа ne koristi genetski modifikovаne sаstojke džin brze hrаne „Čipotl” optužen je dа se reklаmirа igrаjući nа kаrtu „neosnovаnog strаhа potrošаčа”.
pročitaj više →
Zamolili bismo Vas da popunite upitnik koji se odnosi na istraživanje o postojećim i održivim rešenjima za komunikaciju između građana i organa lokalnih samouprava / Javno komunalnih preduzeća u vezi prijavljivanja i rešavanja komunalnih problema, posebno putem mobilnih telefona.
pročitaj više →
Lekovi koji se mogu dobiti samo na recept bez problema se, na divlje, prodaju na pijacama širom Srbije, a da to niko ne kontroliše.
pročitaj više →
Meso koje nam nude u frižiderima marketa i mesara nije srpsko. Naše je skupo, nedostupno glavnim kompanijama, pa se uvozno meso često sumnjivog kvaliteta kod nas kotira najbolje.
pročitaj više →
Putem veb-аplikаcije Nаcionаlnа orgаnizаcijа potrošаčа će uskoro omogućiti građanimа dа nа vrlo jednostаvаn i brz nаčin podnesu žаlbu i ostvаre svojа potrošаčkа prаvа.
pročitaj više →