← početna

Novosti

Na ovom mestu objavljujemo sve najbitnije informacije o aktivnostima kojima se zalažemo za zaštitu prava i interesa potrošača u Srbiji.

Poštovani potrošači, zamolili bismo vas da izdvojite par minuta i popunite datu anketu.
pročitaj više →
Predsednik Nacionalne organizacije potrošača Srbije Goran Papović kaže da će potrošači sigurno osetiti posledice zbog najavljenog smanjenja penzija i plata.
pročitaj više →
Od danas se primenjuje novi Zakon, a šta Vam on donosi, navodi se u tekstu koji sledi. Za svu robu i usluge kupljene od današnjeg dana, primenjuju se odredbe novog Zakona. Drugim rečima, ukoliko ste kupili proizvod ili ukoliko ste platili da vam se izvrši usluga pre današnjeg dana, primenjivaće se odredbe Zakona iz 2011. godine. Izuzetak su odredbe koje se odnose na rokove za rešavanje reklamacija, odnosno sve reklamacije koje se ulažu od danas, rešavaju se po novim rokovima.
pročitaj više →
Predsednik Nacionalne organizacije potrošača Goran Papović izjavio je danas da su u novi zakon o zaštiti potrošača ugrađene sve direktive koje u toj oblasti propisuje Evropska Unija.
pročitaj više →
U Srbiji se godišnje ukrade struje u vrednosti od nekoliko desetina miliona evra. Pored onih koji se bave krađom, ima i onih koji ni krivi, ni dužni budu pokradeni, a uz sve to su prinuđeni da sami traže pravdu, pored nadležne Elektrodistribucije. Najviše zabrinjava što ovaj problem različito tumače Eletrovojvodina i Nacionalna organizacija potrošača.
pročitaj više →
Sastojci dobijeni iz dabrovih analnih žlezda, katrana, ljudske kose, perja, buba i izmeta insekata delovi su velikog broja namirnica koje svakodnevno jedemo.
pročitaj više →
Putem kurirske službe PostExpressa, moguće je slati sve, od igle do lokomotive, pa i staklo i čaše. Međutim, kako se izboriti da slanje osetljivih i lomljivih pošiljki ipak bude odgovornost kurirske službe, a ne pošiljaoca? Svoje iskustvo ispričala nam je korisnica ove usluge, koja je želela da transport čaša bude odgovornost PostExpressa, jer je ona prilikom pakovanja poštovala njihove uslove.
pročitaj više →
Obaveštavamo Vas da je pravni tim izvršio kompletnu reviziju slučaja u kom je „Telekom Srbija“ jednostrano izmenio sadržaj Box paketa. Nakon što su nam potrošači dostavili dodatnu dokumentaciju, došli smo do novih saznanja i doneli odluku da se, radi kolektivne zaštite prava i interesa potrošača, obratimo nadležnim organima i institucijama (uključujući i sud), u cilju tumačenja sporne ugovorne odredbe, a pozivajući se na činjenicu da je Telekom menjao sadržaj pojedinih usluga u okviru Box paketa.
pročitaj više →
Tržišna inspekcija je donele sedam rešenja o trajnoj zabrani prometa 215.000 litara derivata nafte, saopštilo je danas Ministarstvo trrgovine, turizma i telekomunikacija Srbije.
pročitaj više →
Pravni tim Udruženja za zaštitu potrošača Vojvodine razmotrio je sve okolnosti navedenog slučaja i došao do zaključka da, s obzirom na to da je promena u paketu usluga samo delimična i odnosi se na izmenu sadržaja besplatnih minuta, dok su ostale usluge iz paketa ostale neizmenjene ili izmenjene u korist potrošača, mišljenja smo da potrošači nemaju valjan pravni osnov za jednostrani raskid ugovora sa mobilnim operaterom Telekom Srbija.
pročitaj više →