← početna

Novosti

Na ovom mestu objavljujemo sve najbitnije informacije o aktivnostima kojima se zalažemo za zaštitu prava i interesa potrošača u Srbiji.

Cene koje su na rafovima istaknute u parama zaokružuju se na kasi, a ceh plaćaju potrošači. Ako dnevno u prodavnicama "nestane" po pet para, godišnje to je 90 miliona dinara.
pročitaj više →
Cilj svega ovoga jeste da stvaranje jedinstvenog ekonomskog prostora, na kojem važe ista pravila za sve: da vodootporna cipela bude otporna i na belgijsku i na srpsku kišu, da šunka bude ista u Italiji i kod nas, da ne bude ni traga onoj već raširenoj sumnji da su deterdženti i kozmetički proizvodi koji se prodaju u Evropi i u Srbiji zapravo različitog kvaliteta.
pročitaj više →
Pet studenata Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, koji su u okviru Master programa “Master in European Integrations” pohađali izborni kurs EU Consumer Law and Policy, izradili su brošuru „Zaštita prava potrošača u slučajevima nepoštene poslovne prakse u Srbiji”.
pročitaj više →
Da li banke mogu ispuniti svoju obavezu vraćanja neosnovano stečenog novca zbog nezakonitog uvećanja kamata kroz formu tzv. prevremene otplate kredita?
pročitaj više →
Zbog želje zа profitom, nа srpskom tržištu postoje viršle, pаštete, sаlаme i druge mesne prerađevine pune štetnih sаstojаkа poput аditivа, hormonа i аntibiotikа, koji dovode do ozbiljnih zdrаvstvenih problemа, tvrde u potrošаčkim orgаnizаcijаmа. U veterinаrskoj inspekciji demаntuju tаkve tvrdnje.
pročitaj više →
Proizvođač „tonusa“ rešio je da sa ambalaže ukloni nezakonite tvrdnje da njihov hleb leči dijabetes i pomaže u lečenju kancera.
pročitaj više →
Putem Interneta najčešće se prodaju obuća i odeća, a društvene mreže su i su našle svoju ulogu. Iako je u pitanju znatno lakši vid kupovine garderobe, uz svega nekoliko klikova mišem, građani su slabo zaštićeni ukoliko roba koju poruče nije odgovarajuća, upozoravaju organizacije za zaštitu potrošača.
pročitaj više →
Oduzete televizore, telefone, kućne bioskope i šporete po ceni i do tri puta nižoj od tržišne na aukciji mogu da kupe isključivo pravna lica, a ne i građani.
pročitaj više →
O karakteristikama UNIFI mreže oglasio se i SBB, čije navode prenosimo u celosti.
pročitaj više →
„Tonus“ će danas biti povučen sa rafova u prodavnicama „Maxi“, „Tempo“ i „Shop&Go“ i vraćen dobavljaču zbog neispravnih deklaracija koje potrošače mogu dovesti u zabludu, potvrđeno je za „Blic“ u kompaniji „Delez“.
pročitaj više →