← početna

Novosti

Na ovom mestu objavljujemo sve najbitnije informacije o aktivnostima kojima se zalažemo za zaštitu prava i interesa potrošača u Srbiji.

Zaplenjeno više od četiri tone mesa i mesnih proizvoda u ilegalnim klanicama u Crepaji i Pančevu. Krivične prijave protiv Jovana Dabića i Danijela Đerfija, čija je radnja „Nada Pan”.
pročitaj više →
Poslednjih dana građanima je na mobilni telefon stizala poruka iz inostranstva sa molbom da pozovu na broj 0079542134398.
pročitaj više →
Nacionalna organizacija potrošača Srbije (NOPS) obratiće se Ministarstvima poljoprivrede i zdravlja Republike Srbije sa zahtevom da se u skladu sa Zakonom o bezbednosti hrane preduzmu hitne mere povodom ovog slučaja, a koje uključuju i mogućnost povlačenja spornog proizvoda sa tržišta Srbije.
pročitaj više →
„Odmah da vam otkrijem moje saznanje – Mi pojma nemamo kakvu kafu pijemo! Znate li vi? Koliko vas je prilikom kupovine kafe pogledalo deklaraciju? Aj priznajte! Niko! Od jednom sam skontao da kada kupujem kafu stalno viđam neke nove proizvođače sa dosta jeftinijim cenama od drugih. Konkurencija je tu, imamo izbor, ali da li je svaki izbor dobar? Zapravo oni koji proizvode ove kafe su svesni činjenice i ekonomskog stanja u zemlji, kupovne moći nas samih, pa su iskoristili našu naivnost i lepo zarađuju. Međutim istina je i nešto drugo.”
pročitaj više →
Lažne rasprodaje, ista cena odeće od prošlogodišnje sezone, velika razlika u cenama istih odevnih predmeta u različitim buticima, kvalitet ni približan onome u evropskim gradovima… sa svim tim suočava se kupac u Srbiji, koji uglavnom nije edukovan o svojim pravima, što trgovcima omogućava da posluju sa previsokim maržama.
pročitaj više →
Do velikih varijacija u cenama, prema rečima povrtara je došlo zbog toga što je rod značajno premašio potrebe tržišta, pa se tako u Leskovcu u hipermarketima krastavac prodaje za 24 dinara, a kod regionalnih prodavaca od dva do pet.
pročitaj više →
Jakog sunca se treba čuvati, a to se posebno odnosi na decu. Rešenje je krema sa dobrim zaštitnim faktorom, ali neka istraživanja pokazuju da ni kreme nisu sasvim bezazlene. Zbog toga pri izboru treba biti oprezan.
pročitaj više →
Zbog sve lošije kafe koju pijemo i zbog njenog sve sumnjivijeg sastava, Nacionalna organizacija potrošača Srbije (NOPS) sprovela je višenedeljnu anketu čija je tema bila kvalitet kafe u Republici Srbiji. Potrošači su tokom tri nedelje imali mogućnost da putem interneta učestvuju u anketi i da između ostalog odgovore i na pitanje da li su zadovoljni kvalitetom kafe koju piju.
pročitaj više →
Ni sami prodavači proizvoda nisu sigurni šta će stići u zatvorenoj kutiji. Sa tržišta Bosne i Hercegovine povučeno je više od 7000  proizvoda koji predstavljaju ozbiljan rizik za zdravlje i sigurnost potrošača u toj zemlji.
pročitaj više →
Srbija se po cenama potrošačke robe i usluga lani našla u „zlatnoj sredini” među 37 evropskih zemalja, sa indeksom 53 odsto proseka u EU, ali su u regionu od nas jeftinije bile Bugarska sa 48, Makedonija sa 47 i Albanija sa 50 odsto evropskog proseka, objavio je evropski statistički zavod Evrostat.
pročitaj više →