← početna

Novosti

Na ovom mestu objavljujemo sve najbitnije informacije o aktivnostima kojima se zalažemo za zaštitu prava i interesa potrošača u Srbiji.

Cene namirnica drastično se razlikuju od grada do grada, pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku. Dok u Novom Pazaru kilogram pasulja košta 400 dinara, u Valjevu je 280. U Srbiji ne važi zakon ponude i tražnje, već veliki trgovinski lanci diktiraju cene malim proizvođačima, tvrde u Udruženjima potrošača.
pročitaj više →
Pogledajte šta predstavnik Nacionalne organizacije potrošača Srbije kaže o novom Zakonu o zaštiti potrošača, turističkim uslugama, kao i o drugim temama iz oblasti zaštite prava potrošača.
pročitaj više →
Upotreba kartica u inostranstvu je najkomforniji način bezgotovinskog plaćanja, ali i to košta.
pročitaj više →
Od šest miliona izdatih platnih kartica u Srbiji, samo se polovina koristi, pokazali su nedavni podaci Odbora za kartice Privredne komore Srbije. Razlog – mala kupovna moć i niske zarade, kao i i „debele“ kamate po kojima smo rekorderi u Evropi.
pročitaj više →
"Nilsenov" indeks potrošačkog poverenja meri mišljenje građana o lokalnim prilikama za zapošljavanje, ličnim finansijama i namerama za potrošnju. Nivo poverenja potrošača iznad 100 poena ukazuje na optimizam, a ispod 100 poena na pesimizam.
pročitaj više →
Visoke temperаture su rаzlog više dа se zаpitаmo kаkvu hrаnu jedemo, posebno nа ulici. Od pre tri godine, nаši ugostiteljski objekti su, po Zаkonu o bezbednosti hrаne, u obаvezi dа uvedu Hаsаp stаndаrd, sistem koji osigurаvа bezbednost hrаne u proizvodnji, prerаdi i prometu. Dа li su to zаistа i učinili?
pročitaj više →
Kupovna moć merena odnosom prosečne neto zarade i prosečne, odnosno minimalne potrošačke korpe, u maju je bila manja u odnosu na april.
pročitaj više →
Cene u prodavnicama naizgled ne rastu, ali nekako se uvek nađe načina da se od kupaca izvuče što više.
pročitaj više →
Kupila sam sako na rasprodaji u poznatom butiku i kada sam došla kući primetila sam da je sa strane rasparan, a na leđima rasečen. To kaže Beograđanka Vladana Miletić (27), koja je, ljuta zbog toga što nije bilo istaknuto upozorenje da je reč o robi sa greškom, htela da zameni sako.
pročitaj više →
Slučaj kutije pronađene u Tempovoj prodavnici koja je zbog brendiranog selotejpa izazvala sumnju da je reč o preprodaji i zloupotrebi humanitarne pomoći za Obrenovac, uznemirila je javnost proteklih dana.
pročitaj više →