← početna

Novosti

Na ovom mestu objavljujemo sve najbitnije informacije o aktivnostima kojima se zalažemo za zaštitu prava i interesa potrošača u Srbiji.

Gotovo svakodnevno se na našu adresu javljaju prevareni potrošači sa prigovorima na kvalitet proizvoda i nepoštovanje Zakona o zaštitu potrošača od strane Nakit TV Shop. Naime, TV prodaja nakita koja se emituje na eminentnim televizijama u ponudi ima, kako navode, nakit sa svarovski kristalima, pozlaćen ili srebrni. Međutim, po prijemu proizvoda potrošači jedino mogu da konstatuju da su PREVARENI!
pročitaj više →
Novosadski trgovci uskraćuju potrošačima mogućnost da cigarete plate platnom karticom zbog visokih provizija koje se plaćaju na kupovinu svake paklice.
pročitaj više →
Domaći potrošači imaju prilično iskustva kada se radi o bankarskim uslugama pa zato većinu na uzimanje kredita, koji baš i nisu povoljni, može naterati samo velika potreba i žurba.
pročitaj više →
– Prigovori potrošača koji nam se obraćaju najčešće se odnose na odbijene reklamacije kada su u pitanju obuća, telefoni, laptopovi, bela tehnika i nameštaj.
pročitaj više →
Plastična gajba puna hleba na podu – poslednji okidač. Otišao sam kući, pronašao broj sanitarne inspekcije i prijavio. Osećao sam se nikada moćnije.
pročitaj više →
Spajanjem holandskog "Aholda" i belgijskog "Deleza" u jednu kompaniju rođen je novi trgovinski gigant. Holanđani su za oko 9,8 milijardi evra postali većinski vlasnici. Procenjuje se da će novoosnovana kompanija samo na tržištima Amerike i zemalja Beneluksa godišnje prihodovati više od 54 milijarde evra. Po tržišnom udelu biće peti u Americi i četvrti u Evropi.
pročitaj više →
Povodom teksta objavljenog na internet stranici N1 televizije i prenetog na našoj stranici, oglasio se i EXIT festival.
pročitaj više →
I dok se još sležu utisci sa nedavnog Exita, pojedini posetioci pitaju da li su ih organizatori doveli u zabludu. Naime, kartica, koja je jedino sredstvo plaćanja na festivalu, ujedno je i platna kartica, pa su oni koji žele da povrate nepotrošeni novac postali novi klijenti OTP banke. Organizatori poručuju da će kartice važiti i sledeće godine.
pročitaj više →
Turističke agencije su sada, nakon uvođenja vanrednog stanja u Turskoj dužne da putnicima koji otkažu aranžmane vrate najveći deo sredstava.
pročitaj više →
Agencija za nadzor nad tržištem BiH saopštila je da je naloženo povlačenje s tržišta i uništavanje nesigurne igračke – dečije lutke "Bela bestia" (Bella bestia), poreklom iz Kine, zbog hemijskog rizika.
pročitaj više →