← početna

Novosti

Na ovom mestu objavljujemo sve najbitnije informacije o aktivnostima kojima se zalažemo za zaštitu prava i interesa potrošača u Srbiji.

Trgovinski lanac „Kaufland” u kome su kupljena jaja zaražena salmonelom, od kojih je umro dečak u Hrvatskoj, tvrdi da su jaja iz njihovih radnji bila mikrobiološki ispravna. Predsednik Nacionalne organizacije potrošača Srbije Goran Papović upozorio je juče da bi i u Srbiji mogao da se dogodi scenario iz Hrvatske.
pročitaj više →
Otrovne igračke nađu put do dece, iako se, kako tvrde nadležni, a predstavnici potrošača u to ne veruju, rade kontrole njihovog hemijskog sastava.
pročitaj više →
U vezi sa nemilim slučajem u Hrvatskoj, u kojoj je jedno dete prošle nedelje preminulo, usled trovanja salmonelom iz jaja poreklom iz Poljske, Ministarstva poljoprivrede saopštilo je da u Srbiji, u prethodnom periodu, nije bilo uvoza konzumnih jaja iz ove države.
pročitaj više →
Kako prenosi jutarnji.hr, u Hrvatskoj je preminuo petogodišnji dečak nakon trovanja salmonelom.
pročitaj više →
Trgovac Toy Land izdao je saopštenje o opasnom proizvodu Lovely Horse (konjić), koje prenosimo u celosti.
pročitaj više →
Bosch je izdao važno bezbednosno obaveštenje u kojem se potrošači upozoravaju na potencijalni rizik od eksplozije u vezi sa određenim samostojećim šporetima na plin. Obaveštenje prenosimo u celosti.
pročitaj više →
Nažalost, živimo u takvom svetu gde je mnogima zarada na prvom mestu pa ih nije briga kako doći do više novca uz manje truda i ulaganja. Tako je i kod trgovine medom.
pročitaj više →
Poštovani potrošači, zbog sve većeg broja vaših prigovora, koji se odnose na tehničku robu, predstavljamo vam statističke podatke koji samo potvrđuju da brojne informacije i upozorenja koja smo sa vama delili u prethodnom periodu nisu bili bez osnova.
pročitaj više →
Samsung je izdao hitno upozorenje kupcima da odmah isključe svoj Galaxy Note 7 pametni telefon.
pročitaj više →
Sve veći broj prigovora potrošača, koji stižu na adresu Nacionalne organizacije potrošača Srbije, odnosi se na isporučene velike kućne aparate (veš mašine, frižidere, šporete i sl.) sa vidljivim fizičkim oštećenjima. Uvidom u internu bazu podataka evidentan je porast prigovora koji se odnose na način poslovanja jednog od najvećih trgovinskih lanaca na tržištu – „Tehnomanija d.o.o.”.
pročitaj više →