← početna

Novosti

Na ovom mestu objavljujemo sve najbitnije informacije o aktivnostima kojima se zalažemo za zaštitu prava i interesa potrošača u Srbiji.

Poslednji u nizu slučajeva monstruznog trovanja životinja na izletištu u okolini Novog Sada ponovo nas suočava sa zidom ćutanja i otvara brojna pitanja na koje godinama nema odgovora.
pročitaj više →
Građani zaduženi kod banaka ili lizing kuća od danas će imati veća prava, a najveći broj njih ubuduće će plaćati i niže mesečne rate.
pročitaj više →
U prodavnicama više neće moći da se kao "sveže" prodaje meso koje je prethodno bilo smrznuto, izjavio je direktor Akcionog tima za poljoprivredu i savetnik premijera Srbije Dragan Glamočić.
pročitaj više →
Da li namirnice sadrže alergene, odakle dolazi meso i mesne prerađevine i nalazi li se u proizvodu sastojci štetni po zdravlje trebalo bi da znamo od aprila, kada na snagu stupa pravilnik o deklarisanju proizvoda.
pročitaj više →
Evropski sistem brzog informisanja o opasnim proizvodima Rapeks (Rapex) u 2014. je primio 2.435 prijava, što je najviše do sada i za 3% više nego 2013. Kako se navodi u saopštenju Evropske komisije, to znači da su potrošači bolje zaštićeni jer je veći broj opasnih proizvoda zaustavljen. Najveći broj prijavljenih proizvoda je iz Kine, prijave se najčešće odnose na igračke i odeću i proizvode od tekstila, dok su najčešći rizici koje proizvodi nose rizik od povrede, hemijski rizik i gušenje. Među prijavljenim proizvodima jedan je iz Srbije.
pročitaj više →
Potrošаči se u celoj Srbiji suočаvаju sа sličnim problemimа, dok nа jugu pljušte prigovori nа rаčun komunаlnih uslugа, u Vojvodini nа kvаlitet mobilnih telefonа, u Beogrаdu se nаjčešće žаle nа lošu obuću.
pročitaj više →
Pitanje bezbednosti, kvaliteta hrane i uticaja iste na ljudsko zdravlje, zauzima sve značajnije mesto na listi prioriteta potrošača širom sveta, a navedeni trend nije zaobišao ni Srbiju. Uprkos činjenici da smo svakodnevno svedoci različitih tekstova o štetnosti, upitnom kvalitetu i brojnim drugim negativnim aspektima proizvoda iz McDonalds-a, stavovi potrošača govore da takvu hranu ipak jedemo.
pročitaj više →
Lokаlnа sаmouprаvа i Orgаnizаcijа potrošаčа Krаgujevаc, obeležili su svetski dаn prаvа potrošаčа predstаvljаnjem аnаlize medа i proizvodа od medа. Nа skupu upriličenom ovim povodom prisustvovаli su Vesnа Novаković, pomoćnik ministrа u Ministаrstvu trgovine, turizmа i telekomunikаcijа u Vlаdi Republike Srbije, Nebojšа Zdrаvković zаmenik grаdonаčelnikа Krаgujevcа, Nebojšа Lаzаrević, direktor Centrа zа evropske politike, Mirjаnа Milosаvljević, nаčelnik u Institutu zа jаvno zdrаvlje Krаgujevаc i Zorаn Nikolić, predsednik Orgаnizаcije potrošаčа Krаgujevаc.
pročitaj više →
Poštovani potrošači, najljubaznije vas molimo da apel koji vam ovom prilikom upućujemo ne razumete pogrešno. Nije nam cilj bilo kakav pritisak na vas. Naprotiv! Ovo je samo izraz iskrene zabrinutosti naše organizacije i brojnih privrednih subjekata čiji se ugled ozbiljno narušava raznim zloupotrebama od strane potrošača, a što smo, nažalost, i mi uočili. Manja grupa potrošača kojima je ova poruka namenjena, sami će se prepoznati.
pročitaj više →
Poštovani potrošači, stigla je još jedna u nizu presuda u korist potrošača. Dokle su neki trgovci spremni da idu u, slobodno možemo reći, gaženju zakona (kršenje je blag pojam u ovom slučaju), govori i slučaj potrošača koja ni nakon 6 (šest) reklamacija nije uspela da ostvari zakonsko pravo na zamenu telefona i zbog čega nas je kontaktirala.
pročitaj više →