← početna

Novosti

Na ovom mestu objavljujemo sve najbitnije informacije o aktivnostima kojima se zalažemo za zaštitu prava i interesa potrošača u Srbiji.

Visoke temperаture su rаzlog više dа se zаpitаmo kаkvu hrаnu jedemo, posebno nа ulici. Od pre tri godine, nаši ugostiteljski objekti su, po Zаkonu o bezbednosti hrаne, u obаvezi dа uvedu Hаsаp stаndаrd, sistem koji osigurаvа bezbednost hrаne u proizvodnji, prerаdi i prometu. Dа li su to zаistа i učinili?
pročitaj više →
Kupovna moć merena odnosom prosečne neto zarade i prosečne, odnosno minimalne potrošačke korpe, u maju je bila manja u odnosu na april.
pročitaj više →
Cene u prodavnicama naizgled ne rastu, ali nekako se uvek nađe načina da se od kupaca izvuče što više.
pročitaj više →
Kupila sam sako na rasprodaji u poznatom butiku i kada sam došla kući primetila sam da je sa strane rasparan, a na leđima rasečen. To kaže Beograđanka Vladana Miletić (27), koja je, ljuta zbog toga što nije bilo istaknuto upozorenje da je reč o robi sa greškom, htela da zameni sako.
pročitaj više →
Slučaj kutije pronađene u Tempovoj prodavnici koja je zbog brendiranog selotejpa izazvala sumnju da je reč o preprodaji i zloupotrebi humanitarne pomoći za Obrenovac, uznemirila je javnost proteklih dana.
pročitaj više →
Zavedeni reklamom “zdrava hrana“ u nazivu prodavnice, potrošači kupuju mnoštvo nezdravih artikala prepunih masti, šećera, aditiva, konzervansa, emulgatora…
pročitaj više →
Usklađivanje zakonodavstva Srbije sa evropskim u oblasti zaštite potrošača od izuzetnog je značaja za pristupanje EU.
pročitaj više →
Iаko je usvojen novi prаvilnik, nа tržištu je i dаlje mnogo proizvodа sа deklаrаcijаmа koje ne odgovаrаju sаstаvu.
pročitaj više →
Povećаnje cene obаveznog osigurаnjа prilikom registrаcije vozilа od 45 odsto, vređа dostojаnstvo više od dvа milionа korisnikа аuto-osigurаnjа, izjаvio je dаnаs predsednik Nаcionаlne orgаnizаcije potrošаčа Srbije Gorаn Pаpović i pozvаo držаvu dа što pre uredi oblаst osigurаnjа.
pročitaj više →
Prema analizi Ministarstva trgovine, u maju je zabeležen natprosečan rast cena hrane, odeće, obuće, prevoza i drugih usluga. Ekonomiste, ali i zaštitnike prava potrošača to ne iznenađuje mnogo i smatraju da su na rast cena uticala i nekontrolisana poskupljenja za vreme poplava. Međutim, novčanik građana sve je tanji.
pročitaj više →