← početna

Novosti

Na ovom mestu objavljujemo sve najbitnije informacije o aktivnostima kojima se zalažemo za zaštitu prava i interesa potrošača u Srbiji.

Majonez koji se proizvodi pod brendom ‘Samo majonez’ neće više moći tako da se zove ni da bude sastojak vegetarijanskih sendviča jer ne sadrži jaja.
pročitaj više →
Ako sаobrаćаjnu nezgodu izаzove strаnаc, postupаk zаvisi od togа dа li Srbijа sа ovom zemljom imа potpisаn Sporаzum o zаštiti posetilаcа. – Kаko refundirаti troškove
pročitaj više →
Tri serije Plivine masti „betrion” za lečenje kožnih oboljenja, biće povučene iz prodaje zbog neispravnosti, objavila je Hrvatska agencija za lekove i medicinske proizvode (HALMED).
pročitaj više →
Švedska Ikea povlači iz prodaje oko 440.000 noćnih sijalica zato što postoji opasnost od strujnog udara pošto se može skinuti spoljni plastični deo.
pročitaj više →
U Srbiju nisu uvezene sporne partije holandskog proizvoda „Choco creation fruitmix” za koje je utvrđeno da sadrže nedeklarisani kikiriki, objavljeno je na sajtu Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine.
pročitaj više →
Poznato je da flaširana mineralna voda pomaže u održavanju balansa elektrolita, jer je bogata mineralima koji su u njoj prirodno rastvoreni i mnogo se bolje apsorbuju od minerala iz hrane. Flaširane mineralne vode sadrže važne minerale koji su našem telu potrebni, ali visoke koncentracije određenih elemenata kao što su magnezijum, jod i kalcijum, mogu remetiti pravilno funkcionisanje ljudskog organizma.
pročitaj više →
U Evropskom pаrlаmentu pokrenutа inicijаtivа dа se zаbrаni prodаjа proizvodа iste robne mаrke rаzličitog kvаlitetа. – Rаzličite recepture u svim proizvodimа, osim u аutomobilskoj industriji
pročitaj više →
Brojevi koji se utiskuju na tetrapak ambalaže predstavljaju samo oznaku folije od koje je ambalaža napravljena, i nemaju nikakve veze sa mlekom i ostalim prehrambenim proizvodima.
pročitaj više →
Na novosadskim pijacama cene voća i povrća naizgled su iste, ali nekolicina tezgi prodaje svoje proizvode po cenama i do pet puta većim od standardnih. Tako se za kilogram krompira umesto standardnih pedesetak, za organski krompir mora izdvojiti preko dvesta dinara.
pročitaj više →
Sastav oko 40 odsto tekstilnih proizvoda u Srbiji ne odgovara deklarisanom i o tome se mora više voditi računa.
pročitaj više →