← početna

Novosti

Na ovom mestu objavljujemo sve najbitnije informacije o aktivnostima kojima se zalažemo za zaštitu prava i interesa potrošača u Srbiji.

Da li vam se desilo da kupite neki elektronski uređaj i da ne prođe ni godinu dana a da se on iz čista mira pokvari?
pročitaj više →
Podstaknuti statistikom da čak 32 miliona Amerikanaca svaki dan kupuje u velikim supermarketima, novinari "Biznis insajdera" su napravili video snimak u kom su obuhvatili najčešće trikove kojima se služe vlasnici velikih trgovinskih lanaca kako bi proces kupovine učinili što dužim, prijatnijim za kupce, a samim tim i isplativijim za njih same.
pročitaj više →
Domaća mesna industrija tokom 2014. godine iz inostranih klanica uvozi oko 35.000 tona najlošijih jestivih delova mesa najgoreg kvaliteta. Sve ono što je ušlo u Srbiju i tretira se kao „meso III kategorije”, u zemljama Evropske unije tretira se kao otpad.
pročitaj više →
Samo je dva dana bilo potrebno Veterinarskoj inspekciji da utvrdi sve činjenice o nelegalnoj, privatnoj klanici u selu Cerovac kod Kragujevca, nakon što je nama stigla anonimna prijava.
pročitaj više →
Kad nam se pre tačno dve godne javio potrošač da ne može da ostvari pravo na zamenu pokvarenog telefona, za koji je ovlašćeni Telekomov servis tvrdio da je oštećen od vlage i odbio reklamaciju, niko nije sanjao da će zbog ovog slučaja biti vođen maratonski sudski spor, u kojem će Telekom na sve moguće načine pokušati da izbegne da uradi jednu prostu stvar – zameni kupcu pokvaren telefon. Konačno, odlukom Višeg suda, to je morao da uradi. Posle dve godine!
pročitaj više →
Cipele koje se u Srbiju uvezu kao vodootporne, u našoj državi se preobraze u obuću „samo za suvo vreme“.
pročitaj više →
Domaće potrošače već su ovih dana dosta preplašile najave poskupljenja, a kako se iza brda valja, kada krenu u pazar, moglo bi ih sačekati još po neko neprijatno iznenađenje. Nisu samo proizvođači i uvoznici ti koji obećavaju više cene. Nedavno su im se priključili i trgovci,tačnije, vlasnici mini-marketa, ali i većih. Među tom branšom, naime, priča se da će na svako plaćanje karticom uskoro trgovci odvajati proviziju od 20 dinara fiksno po računu.
pročitaj više →
Ovako izgledaju torte koje su bačene na deponiju u Kragujevcu, a potom pokradene i preprodavane po Srbiji. Reč je, kako se navodi, o 18.000 ovakvih torti. Molimo potrošače da podele ovu fotografiju, kako bi što više ljudi videlo o kakvim tačno tortama je reč i kojoj seriji proizvodnje pripadaju, odnosno, koji lot nose.
pročitaj više →
Alkoholna pića, slatkiši, mesne prerađevine, kućna hemija i kozmetika poskupeće već od 1. januara 2015. godine.
pročitaj više →
Novа uredbа o oznаčаvаnju proizvodа nа snаzi je u svim zemljаmа Evropske unije, а nаš prаvilnik je već sаdа u znаtnoj meri usаglаšen, s tim dа će od аprilа njegovа primenа biti obаvezujućа.
pročitaj više →