18. 04. 2024.

Novosti najbitnije informacije...

Upućen zahtev za kolektivnu zaštitu potrošača-korsnika MTS digitalne televizije.

Svim korisnicima MTS digitalne televizije, bez saglasnosti aktiviran paket RTS kanala, koji je besplatan u promo periodu. Međutim, posle 31. marta, ovaj paket se naplaćuje po ceni od 99,00 dinara, a svi korisnici koji ne žele da ga koriste nakon ovog datuma, moraju da ga otkažu slanjem e-maila, pozivnajem call centra ili odlaskom u poslovnice Telekom-a.

Drugim rečima, kada su ga svima aktivirali, nikoga nisu pitali, a da bi se paket otkazao, od potrošača se traži da troše svoje vreme čekajući u redovima i pozivajući call centar (oni koji ne koriste računar ili internet).
Pravni tim naše organizacije smatra da kompanija Telekom Srbija u saradnji sa javnim servisom čini nepoštenu poslovnu praksu u smislu čl. 23. stav 1. tačka 6. Zakona o zaštiti potrošača koji propisuje :

„Oblici poslovne prakse koji se bez obzira na okolnosti pojedinačnog slučaja smatraju nasrtljivom poslovnom praksom jesu zahtev potrošaču da plati, vrati ili čuva proizvod čiju isporuku nije tražio.“
Kako se prema zakonskoj definiciji usluge smatraju proizvodom, obratili smo se nadležnom Ministarstvu sa zahtevom za pokretanje postupka za kolektivnu zaštitu potrošača. Očekujemo odgоvor Ministarstva na dostavljen zahtev i dokaze.

Novosti - Naslovi - Iz novina - Potrosac.info

Na ovom mestu objavljujemo sve najbitnije informacije o aktivnostima kojima se zalažemo za
zaštitu prava i interesa potrošača u Srbiji.