19. 04. 2024.

Novosti najbitnije informacije...

Letnja turistička sezona je na izmaku i kao svake godine u ovo vreme, beležimo veći broj žalbi putnika.

Šta treba da znate ako se nađete u sličnoj situaciji, odnosno ako smatrate da uslovi smeštaja po kvalitetu ne odgovaraju onom što je ugovoreno?

Neophodno je regovati na licu mesta na način da se može utvrditi sadržina prigvora i sve primedbe na koje kao potrošač ukazujete!

Prigovor se ulaže predstavniku agencije i/ili vlasniku objekta u pismenoj formi ili slanjem e-maila agenciji koja je organizator putovanja. U slučaju opravdane žalbe, predstavnik agencije je dužan da reaguje na licu mesta i obezbedi vam adekvatan smeštaj, a ako to nije u mogućnosti iz bilo kog razloga, po povratku sa putovanja imate pravo da zahtevate refundaciju novčanih sredstava. Refundacija je moguća samo u slučaju da postoje dokazi o kojima smo govorili na početku teksta, odosno da ste ukazali na propuste odmah nakon što su uočeni i da isti nisu otklonjeni do kraja putovanja.

 

U celosti vam prenosimo negativno iskustvo potrošača u vezi sa turističkim aranžmanom u mestu Nei Pori, Grčka. Organizator putovanja je turistička agencija Hellena travel:

Bila sam sa mužem i decom u Grčkoj, Nei Pori. Uplatili smo apartman, koji nije ni nalik onom koji su nam prikazali u agenciji.

  • BEZBEDNOST

Kada smo ušli u apartman i videli  da nam je bezbednost ugrožena, pošto ulazna vrata i kada se zaključaju mogu da se otvore samo dodirom na ista, (a došla sam sa dvoje male dece), kontaktirali smo našeg predstavnika.

Ponela se krajnje neprofesionalno, drsko, arogantno, neljubazno i za svaku primedbu nije imala drugi odgovor sem : Zašto se niste dobro informisali pre dolaska? Pobegla je od nas bez doviđenja, zdravo ili nekog sličnog pozdrava. Od tada se više  nije pojavila i rekla je da mi više nemamo našeg predstavnika. A kasnije je napisala kako smo “graktale” na nju.

Bezabednost koja je na prvom mestu je bila i najugroženija, zbog nesigurnih vrata, a pregradni deo između naše terase i susedne je od drvene ograde koju i malo dete može da pređe. A u  susednom dvokrevetnom studiju su bile smeštene minumim 4 osobe sumnjivog izgleda.

Zbog toga smo sve vrednije stvari morali da nosimo sa sobom na plažu.

Što se tiče dalje bezbednosti, štekeri i utičnice su bile izlomljene i prilepljene hanzaplastom.

Ograda na terasi je bila obmotana žicom, zbog raspadnutosti.

Videvši sve ovo zbog velikog straha za našu bezbednost, isto veče bismo se vratili nazad, ali smo došli sa prijateljima, još tri porodice (koji su bili smešteni u istoj vili i istom spratu),  pa smo zbog toga ostali.

  • NEČISTOCA APARTMANA

Sledeca stvar je velika nečistoća apartmana , kao da nije očišćen od početka sezone.

Ispred ulaznih vrata od apartmana su se nalazili džakovi za smeće, koje nije redovno odnošeno i užasno se osećalo.

  • DOTRAJALOST

Orman sa izvaljenom ladicom (slika u prilogu)

Viseći element koji je neupotrebljiv i raspadnut (slika u prilogu)

Svetla u kuhinji nije ni bilo niti ima predviđeno mesto za isto.

Na sajtu piše da apartmani na poslednjem spratu na kom smo i bili , imaju direktan pogled na more koji mi nismo imali, već sa bočne strane , a direktan pogled je bio na diskoteku, iz koje se čula preglasna muzika do 2h posle ponoci. Nismo ni mi ni deca mogli da spavamo.

Vrata od wc-a nisu mogla da se zatvore već je bilo ubačeno nekih čepova od flaša u ragasto da bi uopšte imala funkciju.

Vrata od sobe nisu mogla da se zatvore zbog kreveta na drugoj strani iste sobe. Vrata od terase nisu mogla da se otvore od kreveta, zbog premalog prostora.

JEDAN OD NAJVEĆIH PROBLEMA JE BIO NEDOSTATAK VODE. Naročito u večernjem perodu gde je voda dolazila između 10h i 10:30h. Bilo je perioda i u toku dana da vode jedva da ima ili je uopste nema. Kod nas u apartmanu je voda dolazila najkasnije jer ispod nas u istoj vertikali su se prali sudovi iz restorana pored. Dovijali smo se kako da se tuširamo. Suprug se deset dana tuširao ispred vile na tušu hladnom  vodom. Deca i ja smo se tuširali vodom iz flaša (ravno praistoriji).

U kuhinji kada je bilo vode bila je samo vruća.

Rešo je bio sa dve ringle od kojih je samo jedna radila, što je takođe rečeno predstavniku agencije, koja nije ništa rešila, a rekla je da će sve rešiti.

Ulazak u vilu je jedino bio izvodljiv kroz  dva butika koji se nalaze na dve razlicite strane. Jedan je butik garderobe , drugi obuće. Na ulasku je pisalo “ne unositi pesak u butik” , a da pritom nema drugim putem da se prođe. Pored samih vrata vile se nalazi ogroman otpad koji je tu stajao sve vreme.

Apartman ne slici  ni na jednu sliku koju smo videli na sajtu prilikom uplate aranžmana, što takođe dokumentujem slikama.

Bili smo smešteni u apartmanu br. 14 . Na vratima apartmana je flomasterom pisalo 14.

 

Novosti - Naslovi - Iz novina - Potrosac.info

Na ovom mestu objavljujemo sve najbitnije informacije o aktivnostima kojima se zalažemo za
zaštitu prava i interesa potrošača u Srbiji.