18. 04. 2024.

Novosti najbitnije informacije...

Kompanija DM Hrvatska povlači sa polica dečju kašicu jer je u jednoj teglici pronađeno sredstvo za čišćenje koje sadrži hlor, prenosi Dnevnik.hr.

 

Iz DM-a Hrvatska saopštavaju da su iz predostrožnosti povukli proizvod "babylove EKO kašicu jabuka bobičasto voće 190 g 4+" s rokom trajanja do 5. jula 2019, jer je redovnom kontrolom u jednoj teglici proizvoda utvrđena prisutnost ostataka sredstva za čišćenje koje sadrži hlor.

"DM moli kupce da proizvod s navedenim rokom trajanja ne konzumiraju te da ga vrate u najbližu prodavnicu DM-a gde će im biti osiguran povraćaj novca", ističe se u saopštenju kompanije.

Navode i da je rok trajanja vidljivo istaknut na poklopcu proizvoda.

Iz DM-a ističu kako su s ciljem osiguranja najvišeg nivoa bezbednosti proizvoda i kupaca u svojim prodavnicama po dobijanju rezultata kontrole iz prodaje povukli sve proizvode "babylove EKO kašica jabuka bobičasto voće".

Prvo "Juvitana", sada HIPP - znamo li čime hranimo decu

HIPP proizvodi za bebe u Srbiji su među najprodavanijima, jer su roditelji upravo u njih imali najviše poverenja, naročito kada je u novembru prošle godine otkriveno da kašice i sokići "Juvitane" sadže čak pet opasnih otrova, zbog čega je veliki broj serija povučen sa tržišta.
 
 

Nadamo se da sporne kašice neće doći do polica DM Srbija.

 
 
Izvor: Blic
 

Novosti - Naslovi - Iz novina - Potrosac.info

Na ovom mestu objavljujemo sve najbitnije informacije o aktivnostima kojima se zalažemo za
zaštitu prava i interesa potrošača u Srbiji.