19. 04. 2024.

Novosti najbitnije informacije...

24. i 25. januara 2018. godine u hotelu Marriot u Skoplju, održan je regionalni sastanak "Mehanizmi za kolektivnu zaštitu potrošača u Evropskoj uniji i Jugoistočnoj Evropi". Sastanak su zajednički organizovali mreža ConWeb i Mreža SEELS, podržani od strane GIZ “Otvorenog regionalnog fonda za pravnu reformu u Jugoistočnoj Evropi”.

 

 

 

Ključni regionalni akteri za kolektivno obeštećenje iz regiona (resorna ministarstva za zaštitu potrošača, tela za nadzor nad tržištem, kancelarije Ombudsmana, organizacije za zaštitu potrošača) zajedno sa predstavnikom Evropske potrošačke organizacije (BEUC) i predstavnikom Britanskog instituta za komparativno i međunarodno pravo (BIICL) razmatrali su ključne nalaze i rezultate iz uporednog istraživanja za šest odabranih država članica EU i šest zemalja jugoistočne Evrope.

Na osnovu diskusija i preporuka sa sastanka, pristupiće se izradi Regionalnog akcionog plana za jačanje kapaciteta zainteresovanih strana za kolektivnu zaštitu potrošača u jugoistočnoj Evropi. Tokom 2018. godine, u okviru projekta će se razviti i implementi tri modula obuke. 

Nacionalni izveštaji razvijeni od strane regionalnih stručnjaka, izveštaj za MS EU koji je razvio BIICL i uporedni izvještaj za jugoistočnu Evropu, koju je razvila dr. Veronika Efremova, biće predstavljeni u publikaciji "Mehanizmi za kolektivnu zaštitu u EU i Jugoistočnoj Evropi – Komparativna studija ", a koja će biti predstavljena u martu ove godine.

 

 

Novosti - Naslovi - Iz novina - Potrosac.info

Na ovom mestu objavljujemo sve najbitnije informacije o aktivnostima kojima se zalažemo za
zaštitu prava i interesa potrošača u Srbiji.