Novostinajbitnije informacije...

U sklopu aktivnosti organizovanih povodom obeležavanja Svetskog dana potrošača u Republici Srbiji, organizovana je stručna tribina o kvalitetu obuće na domaćem tržištu sa temom „Dizajn i/ili kvalitet".

 

 

Na ovom događaju, organizovanom od strane članice NOPS-a, Organizacije potrošača Kragujevca, učešće su uzeli predstavnici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Tvininig projekta IPA 2013 „Dalji razvoj zaštite potrošača u Srbiji", Akreditacionog tela Srbije, Instituta za standardizaciju Srbije, akreditovanih laboratorija, predstavnici vodećih trgovaca obućom (posebno sportskom) i predstavnici organizacija potrošača.

Osnovni cilj ove tribine bio je da se u pogledu obuće, a na koju se pojedinačno odnosi najveći broj prigovora (više od 20%), utvrde i analiziraju uzroci najčešćih reklamacija, a kako bi sve zainteresovane strane bile u mogućnosti da u narednom periodu preduzmu sve korake neophodne za poboljšanje trenutnog stanja u ovoj oblasti.

 

Novosti - Naslovi - Iz novina - Potrosac.info

Na ovom mestu objavljujemo sve najbitnije informacije o aktivnostima kojima se zalažemo za zaštitu prava i interesa potrošača u Srbiji.