19. 04. 2024.

Novosti najbitnije informacije...

Od 16. jula kupci će u svim supermarketima „Deleza” kesu plaćati dva dinara, odnosno pet u hipermarketima.

Kompanija „Delez” počeće, od 16. jula, da naplaćuje plastične kese i u prodavnicama „Maksi” i „Tempo”. Kese će koštati dva dinara u „Maksiju”, odnosno pet dinara, koliko će stajati one veće u hipermarketima.

U ovoj trgovinskoj kompaniji rekli su za naš list da je upotreba plastičnih kesa smanjena 60 odsto  u „Šop end go” prodavnicama, u kojima je ova praksa uvedena pre tačno tri meseca.

– Svest građana se polako menja i drago nam je što smo naišli na pozitivne reakcije građana – kažu u „Delezu” i dodaju da prema iskustvu koje imaju s drugih tržišta, cena treba da bude simbolična, ali dovoljna da podseti kupce o značaju promena navika koje su usmerene ka zaštiti životne sredine. U prilog tome je i podatak da je u drugim zemljama u kojima posluje ovaj belgijski trgovac upotreba kesa smanjena gotovo 80 odsto.

– Zaposleni u radnjama nam prenose svakodnevna iskustva i da je zapravo sve više onih koji dolaze u kupovinu s cegerom. To je ono što želimo da postignemo i u „Maksiju” i „Tempu” – rekla je Mirjana Jovašević, direktorka za korporativne komunikacije i održivo poslovanje kompanije „Delez Srbija”. Zbog toga će, u  nedelji pre početka akcije, od 9. jula svi kupci koji u „Maksiju” budu ostvarili račun veći od 1.500 dinara, odnosno u „Tempu” za račun veći od 3.000 dinara, dobijati besplatne cegere, sve do isteka zaliha.

Izvor: Politika

Novosti - Naslovi - Iz novina - Potrosac.info

Na ovom mestu objavljujemo sve najbitnije informacije o aktivnostima kojima se zalažemo za
zaštitu prava i interesa potrošača u Srbiji.