Novostinajbitnije informacije...

IKEA povlači seriju CALYPSO plafonjera, o čemu su obaveštene i organizacije potrošača. Nacionalna organizacija potrošača Srbije (NOPS) pozdravlja ovakvo odgovorno poslovanje. U nastavku prenosimo tekst obaveštenja u celosti.

"IKEA poziva sve kupce koji su kupili CALYPSO plafonjere nakon 1. avgusta 2016. da provere datumsku oznaku proizvoda. IKEA povlači iz prodaje CALYPSO plafonjere s datumskim oznakama od 1625 do 1744, uključujući i navedene oznake.

Robna kuća IKEA je primila žalbe kupaca na pad staklenih abažura i kako bismo smanjili rizik za naše kupce odlučili smo da iz prodaje povučemo CALYPSO plafonjere koje su proizvedene između i uključujući ove datumske oznake: 1625 do 1744.

Robna kuća IKEA poziva sve kupce koji poseduju CALYPSO plafonjeru koja je proizvedena u okviru navedenih datumskih oznaka da vrate proizvod i zamene ga za novu CALYPSO plafonjeru ili da dobiju pun povraćaj novca. Nije potreban bilo kakav dokaz o kupovini. 

Robna kuća IKEA vodi računa o bezbednosti proizvoda. Svi naši proizvodi su testirani i u skladu su sa svim zvaničnim propisima i regulativama. Uprkos ovome, dobili smo izveštaje da je dolazilo da slučajeva u kome su CALYPSO stakleni abažuri padali. Kako bismo zaštitili kupce i izbegli dodatne incidente povlačimo ovaj proizvod iz prodaje i nudimo zamenu ili potpuni povraćaj novca.

„Čak i ako je verovatnoća da bi ovako nešto moglo da se desi niska, taj rizik je dovoljan razlog da robna kuća IKEA povuče proizvode iz prodaje”, kaže Emili Knuster, menadžerka segmenta asortimana rasvete i uređaja za smart domove u IKEA of Sweden i dodaje: „Bezbednost naših kupaca je prioritet broj jedan za robnu kuću IKEA i upravo zbog toga smo odlučili da kao meru predostrožnosti iz prodaje povučemo ove proizvode.”

Uputstva za bezbedno rasklapanje i šta je potrebno proveriti se nalaze ispod.

Proizvod bezbedno razmontirajte na sledeći način:

   

Pažljivo izvucite pomičnu kukicu.                  

Izvucite abažur ali i dalje držite kukicu izvučenu.

Oznaka datuma proizvodnje plafonjere formatirana je kao oznaka godine i nedelje u godini. Sporne su plafonjere s oznakama od 1625 do 1744, uključujući i navedene oznake."

Novosti - Naslovi - Iz novina - Potrosac.info

Na ovom mestu objavljujemo sve najbitnije informacije o aktivnostima kojima se zalažemo za zaštitu prava i interesa potrošača u Srbiji.