Novostinajbitnije informacije...

Britanska kompanija za organizovanje putovanja "Tomas Kuk" saopštila je danas da je bankrotirala posle neuspelih pregovora o finansijskom spavavanju preduzeća starog 178 godina.

LONDON - Britanska kompanija za organizovanje putovanja "Tomas Kuk" saopštila je danas da je bankrotirala posle neuspelih pregovora o finansijskom spavavanju preduzeća starog 178 godina.

Britanka agencija za civilno vazduhoplovstvo saopštila je da je grupa "Tomas Kuk" obustavila svoje aktivnosti i dodala da su sve rezervacije s tom grupom otkazane.

Vlasti su sada zadužene da se brinu o 600.000 turista u svetu, od kojih 150.000 britanskih turista koji borave negde u svetu.

Zbog stečaja se očekuje da oko 22.000 zaposlenih ostane bez posla, uključujući oko 9.000 u Velikoj Britaniji.

Kompanija je osnovana 1841. godine i najastariji je nezavisni turistički operater na svetu.

Finansijske teškoće su počele pre nekoliko godina zbog sve veće konkurencije i zabrinutosti turista da koriste usluge te grupe zbog neizvesnosti oko istupanja Velike Britanije iz članstva u Evropskoj uniji (Bregzit).

Izvor: Novosti

Novosti - Naslovi - Iz novina - Potrosac.info

Na ovom mestu objavljujemo sve najbitnije informacije o aktivnostima kojima se zalažemo za zaštitu prava i interesa potrošača u Srbiji.