19. 04. 2024.

Novosti najbitnije informacije...

Kompanija "Delez Srbija" je saopštila da je iz svih maloprodajnih objekata povukla proizvod privatne robne marke "Premia susam seme" od 100 grama, proizvođača "Moravka pro".

Kako se navodi u saopštenju, "Delez Srbija" je, kao kompanija koja ima izuzetno visoke standarde kvaliteta i bezbednosti proizvoda, po dobijanju informacije o globalnoj situaciji sa spornim jedinjenjem u susamu, samoinicijativno sprovela dodatnu laboratorijsku analizu pomenutog proizvoda privatne robne marke "premia".

"Odluka o opozivu i povlačenju svih spornih serija je doneta nakon što su rezultati analize pokazali prisustvo jedinjenja etilen-oksid u proizvodu", ističe se u saopštenju kompanije.

Iz "Deleza Srbija" pozivaju kupce koji su u proteklom periodu kupovali "premia" susam seme od 100 grama u prodavnicama Maxi, Mega Maxi, Tempo i Shop&Go, sa bilo kojim datumom isteka roka trajanja u 2022. godini, da taj proizvod, sa fiskalnim računom ili bez njega, vrate u narednih 14 dana u maloprodajni objekat gde je proizvod kupljen i tom prilikom biće im vraćen novac.

Kompanija "Delez Srbija", kako se navodi, ozbiljnu pažnju poklanja kontroli kvaliteta i bezbednosti, a kako bi u potpunosti bila sigurna u ispravnost proizvoda, zajedno sa akreditovanim laboratorijama kontinuirano sprovodi i obimna dodatna laboratorijska ispitivanja.

Izvor: RTS

Novosti - Naslovi - Iz novina - Potrosac.info

Na ovom mestu objavljujemo sve najbitnije informacije o aktivnostima kojima se zalažemo za
zaštitu prava i interesa potrošača u Srbiji.