Novostinajbitnije informacije...

Potrošači su na direktnom udaru ekonomske krize. Na individualnom nivou to se oseća kroz gubitak posla, smanjivanje plata, a to vodi u  prezaduženost i socijalnu izolaciju. Na kolektivnom nivou gledano, država manje troši na socijalnu politiku (uključujući potrošačku politiku). Cenu finansijske krize na kraju će platiti potrošači (kroz dodatne troškove na usluge banaka, uvećane poreze na potrošnju, itd.). Upravo zbog toga je potrebno čvrsto zastupanje interesa potrošača i u oblasti finansijskih usluga, ali i u oblasti formulisanja državne politike uopšte.

Srbija je ostvarila značajan napredak usvajanjem Zakona o zaštiti potrošača, međutim on i dalje nije počeo efikasno da se primenjuje. Novi projekat Evropske unije koji će trajati narednih 30 meseci doneće vidljive promene u svakodnevni život ovdašnjih potrošača.

Suština projekta je da Zakon postane delotvoran i  aktivan, a ne samo propis na papiru. Do kraja ovog projekta, kako smo planirali, potrošači će imati na raspolaganju različite  načine i više mesta na kojima će moći da se žale i traže obeštećenje.

Novosti - Naslovi - Iz novina - Potrosac.info

Na ovom mestu objavljujemo sve najbitnije informacije o aktivnostima kojima se zalažemo za zaštitu prava i interesa potrošača u Srbiji.