← početna

Novosti

Na ovom mestu objavljujemo sve najbitnije informacije o aktivnostima kojima se zalažemo za zaštitu prava i interesa potrošača u Srbiji.

Do povećanja cena ne bi trebalo da dođe zbog male kupovne moći, dobre poljoprivredne godine i krize u odnosima između EU i Rusije.
pročitaj više →
Cene u prodavnicama naizgled ne rastu, ali nekako se uvek nađe načina da se od kupaca izvuče što više.
pročitaj više →
U Evropskoj uniji stupio je na snagu novi zakon o zaštiti potrošača kojim se jačaju prava 507 miliona potrošača bez obzira da li kupuju preko interneta ili u prodavnicama širom Evrope. Od novog zakona koristi će imati i privreda koja dobija jednostavnija i predvidiva pravila i samim tim podsticaj da širi poslovanje preko granica. Pored ostalog, novim zakonom produžen je rok u kojem potrošač može da se predomisli i odustane od „onlajn” kupovine, zabranjuju se doplate za korišćenje kreditnih kartica, kao i razni skriveni troškovi. Novi zakon o zaštiti potrošača dobila je, istog dana kada EU, i Srbija.
pročitaj više →
Proverite koji modeli dečje zidne lampe su povučeni iz prodaje i kakvu opasnost izazivaju!
pročitaj više →

Početkom oktobra očekuje nas, prema aktuelnim najavama, ozbiljnija poskupljenja. Na listi se ovog puna neće naći samo hrana, već i grejanje, voda i ostale komunalne usluge.

pročitaj više →
Plaćanje platnim karticama lagodinije nego gotovinom, ali i znatno skuplje. Provizije, koje su i do 20 puta veće nego u Evropi, prelivaju se na cenovnike i povećavaju troškove klijenata.
pročitaj više →
Na sniženju se često nudi roba koja je prethodno poskupela. Meso prvo poskupi za 100 dinara, pa pojeftini za 30.
pročitaj više →
Struja u Srbiji je od danas, 1. avgusta, u proseku skuplja 10,9 odsto za domaćinstva i 12,8 odsto za privredu.
pročitaj više →
U EU danas stupa na snagu nova regulativa o dečjim igračkama, koja uvodi do sada najstroža pravila na svetu.
pročitaj više →
Uz više cene, računi za utrošenu struju koje ćemo ubuduće dobijati biće sa drugačijim izgledom, koji će biti isti za celu Srbiju. Ali, neće biti pojednostavljeni. Čak se najavljuje da će, ubuduće, iskazivanje onoga što treba da platimo biti još teže za čitanje.
pročitaj više →