Novostinajbitnije informacije...

SMETLIŠTE EVROPE

Svi sumnjamo da su isti proizvodi gori nego u EU, ali država ne želi da radi skupe analize!

Da isti proizvod koji se prodaje u Evropskoj uniji i Srbiji nisu istog kvaliteta odavno se govori, ali kako stvari stoje, to se i pored sumnje, ne može potvrditi, jer u našoj zemlji do sada nisu rađena uporedna istraživanja kvaliteta proizvoda.

Opširnije...

Cene kafe u Srbiji eksplodirale

Pojedini proizvođači cenovnike uvećali i do 30 odsto, što je, smatraju poznavaoci tržišta, previše, čak i kada se u obzir uzmu rast akciza i kretanja na svetskom tržištu kafe.
Šta se dogodilo na tržištu kafe poslednjih desetak dana, pa razlike u cenama za pakovanje od 200 grama idu i do 60 dinara.

Opširnije...

Nisu sve italijanske testenine baš skroz italijanske

Neko bi pomislio, dok otvara pakovanje paste obeležene kao "100 odsto durum pšenice, proizvedene u Italiji", da je sve zrnevlje s italijanskih polja. Ali, gotovo bez izuzetka, italijanske fabrike koriste mešavinu od 70 odsto italijanske i 30 odsto uvezene durum pšenice.

Opširnije...

Srbija neće skoro ući u Svetsku trgovinsku organizaciju zbog GMO

Ministar trgovine Rasim Ljajić izjavio je danas da ne veruje da bi Srbija u kraćem roku mogla da postane član Svetske trgovinske organizacije (STO) zbog ogromnog pritiska javnosti da se ne dozvoli promet genetski modifikovanih proizvoda (GMO), što je uslov za ulazak u tu organizaciju.

Opširnije...

Timber by EMSIEN-3 LTD

Novosti - Naslovi - Iz novina - Potrosac.info

Na ovom mestu objavljujemo sve najbitnije informacije o aktivnostima kojima se zalažemo za zaštitu prava i interesa potrošača u Srbiji.