← početna

Novosti

Na ovom mestu objavljujemo sve najbitnije informacije o aktivnostima kojima se zalažemo za zaštitu prava i interesa potrošača u Srbiji.

Proverite koji modeli dečje zidne lampe su povučeni iz prodaje i kakvu opasnost izazivaju!
pročitaj više →

Početkom oktobra očekuje nas, prema aktuelnim najavama, ozbiljnija poskupljenja. Na listi se ovog puna neće naći samo hrana, već i grejanje, voda i ostale komunalne usluge.

pročitaj više →
Plaćanje platnim karticama lagodinije nego gotovinom, ali i znatno skuplje. Provizije, koje su i do 20 puta veće nego u Evropi, prelivaju se na cenovnike i povećavaju troškove klijenata.
pročitaj više →
Na sniženju se često nudi roba koja je prethodno poskupela. Meso prvo poskupi za 100 dinara, pa pojeftini za 30.
pročitaj više →
Struja u Srbiji je od danas, 1. avgusta, u proseku skuplja 10,9 odsto za domaćinstva i 12,8 odsto za privredu.
pročitaj više →
U EU danas stupa na snagu nova regulativa o dečjim igračkama, koja uvodi do sada najstroža pravila na svetu.
pročitaj više →
Uz više cene, računi za utrošenu struju koje ćemo ubuduće dobijati biće sa drugačijim izgledom, koji će biti isti za celu Srbiju. Ali, neće biti pojednostavljeni. Čak se najavljuje da će, ubuduće, iskazivanje onoga što treba da platimo biti još teže za čitanje.
pročitaj više →
Evropski propisi o putovanjima uspostavili su visoke standarde zaštite potrošača-turista, a agencije učinile odgovornim za manjkav odmor, fizičke povrede na putu i oštećenja imovine turista. To znači da odgovornost za kvalitet ugovorene usluge ne mogu da prebace na hotele ili prevoznike.
pročitaj više →
Brašno tipa 1100, od koga se isključivo pravi ova vrsta hleba, gotovo da se više ne melje. Zbog minimalne zarade, većina pekara pravi specijalne skuplje vrste.
pročitaj više →
Kupljena karta za voz i autobus može se vratiti do dana putovanja uz minimalan gubitak, dok je u avio-saobraćaju situacija komplikovanija.
pročitaj više →