← početna

Novosti

Potrošač info - Novi serijal

Pratite nas, jer uskoro slede nove emisije, sa novim temama! Još jednom ćemo pokušati da Vam odgovorimo na što veći broj pitanja vezanih za zaštitu potrošačkih prava.

RSS feed novosti

Kategorije

Sveže

 • Da li su nas za još nešto slagali?

  Povodom objave auto giganta Folksvagena da čak 11 miliona vozila tog proizvođača ima ugrađen softver koji lažira podatke o štetnim izduvnim gasovima, Consumers International (CI) – međunarodni savez potrošačkih organizacija obratio se izvršnom direktoru ove kompanije.
 • Isticanje lekovitih svojstava hrane biće zabranjeno usvajanjem Pravilnika o zdravstvenim i nutritivnim izjavama

  Isticanje lekovitih svojstava hrane biće zabranjeno nakon što ove jeseni bude usvojen Pravilnik o zdravstvenim i nutritivnim izjavama. Objavljivanjem Pravilnika uvešće se red među proizvodima sa sumnjivim izjavama što će dovesti do toga da i srpski potrošač bude zaštićen kao i evropski. Uz Pravilnik o deklarisanju i označavanju hrane koji se već primenjuje, to će učiniti da se naše zakonodavstvo potpuno uskladi sa evropskim.
 • Komunalije ćemo plaćati i u prodavnicama

  Jedna od novina Zakona o platnim uslugama je i mogućnost da se, sem banaka, i drugi igrači, poput menjačnica i trgovina, uključe na tržište platnog prometa.
 • Obavezno osiguranje kao komunalna delatnost?

  Nacionalna organizacija potrošača Srbije (NOPS) i Centar potrošača Srbije (CEPS) sa svojim članicama – 28 organizacija potrošača iz cele Srbije, najoštrije osuđuju i pozivaju nadležne organe da hitno reaguju povodom skandaloznog pokušaja Infostana da građanima Beograda putem računa „nametne“ nekomunalnu uslugu osiguranja bez njihove volje i saglasnosti.
 • Prevаrаnti ostаju nekаžnjeni

  Potrošаči u Srbiji strаhuju od mesа sumnjivog kvаlitetа, kupuju prikolice sа skrivenim nedostаtkom i učestvuju u nаmeštenim nаgrаdnim igrаmа.