← početna

Novosti

Potrošač info - Novi serijal

Pratite nas, jer uskoro slede nove emisije, sa novim temama! Još jednom ćemo pokušati da Vam odgovorimo na što veći broj pitanja vezanih za zaštitu potrošačkih prava.

RSS feed novosti

Kategorije

Sveže

 • Trgovci se služe trikovima zbog profita

  Lažne rasprodaje, ista cena odeće od prošlogodišnje sezone, velika razlika u cenama istih odevnih predmeta u različitim buticima, kvalitet ni približan onome u evropskim gradovima… sa svim tim suočava se kupac u Srbiji, koji uglavnom nije edukovan o svojim pravima, što trgovcima omogućava da posluju sa previsokim maržama.
 • Krastavac u Leskovcu 3 dinara, a u Beogradu 60: Evo kako poskupi 20 puta dok ne dođe do glavnog grada

  Do velikih varijacija u cenama, prema rečima povrtara je došlo zbog toga što je rod značajno premašio potrebe tržišta, pa se tako u Leskovcu u hipermarketima krastavac prodaje za 24 dinara, a kod regionalnih prodavaca od dva do pet.
 • Oprez pri izboru kreme za sunčanje

  Jakog sunca se treba čuvati, a to se posebno odnosi na decu. Rešenje je krema sa dobrim zaštitnim faktorom, ali neka istraživanja pokazuju da ni kreme nisu sasvim bezazlene. Zbog toga pri izboru treba biti oprezan.
 • Rezultati ankete: Potrošači žele kvalitetnu kafu

  Zbog sve lošije kafe koju pijemo i zbog njenog sve sumnjivijeg sastava, Nacionalna organizacija potrošača Srbije (NOPS) sprovela je višenedeljnu anketu čija je tema bila kvalitet kafe u Republici Srbiji. Potrošači su tokom tri nedelje imali mogućnost da putem interneta učestvuju u anketi i da između ostalog odgovore i na pitanje da li su zadovoljni kvalitetom kafe koju piju.
 • Rizične igračke povučene sa tržišta u BiH

  Ni sami prodavači proizvoda nisu sigurni šta će stići u zatvorenoj kutiji. Sa tržišta Bosne i Hercegovine povučeno je više od 7000  proizvoda koji predstavljaju ozbiljan rizik za zdravlje i sigurnost potrošača u toj zemlji.