← početna

Novosti

Potrošač info - Novi serijal

Pratite nas, jer uskoro slede nove emisije, sa novim temama! Još jednom ćemo pokušati da Vam odgovorimo na što veći broj pitanja vezanih za zaštitu potrošačkih prava.

RSS feed novosti

Kategorije

Sveže

 • [VAŽNO UPOZORENJE] Hrvatska: Povišena količina aflatoksina u ljutoj paprici proizvođača Šafram

  Sistem za brzu razmenu informacija o merama i preduzetim radnjama u pogledu prehrambenih proizvoda koji predstavljaju ozbiljan rizik za zdravlje i sigurnost potrošača – RASFF i Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske, izdali su upozorenje za potrošače povodom povišene količine aflatoksina u ljutoj tucanoj paprici proizvođača Šafram d.o.o. Zagreb.
 • Potrošači se najviše žale na društvenim mrežama

  Više od 60 odsto nezadovoljnih kupaca radije će loše iskustvo sa kompanijom prepričati prijateljima nego što će podneti formalni prigovor i tražiti zaštitu.

  Dve trećine nezadovoljnih potrošača ne podnosi formalni prigovor kompanijama, pokazuju istraživanja. Svoju potrebu da izraze nezadovoljstvo iskazaće radije na društvenim mrežama i forumima ili će se požaliti rodbini i prijateljima.
 • Veterinarska inspekcija izvršila vanrednu kontrolu u Industriji mesa Matijević

  Povodom snimaka koji su se u poslednjih nekoliko dana pojavili na društvenim mrežama, a u vezi sa poslovanjem i načinom proizvodnje suhomesnatih proizvoda u Industriji mesa „Matijević”, Veterinarska inspekcija je izvršila vandrednu službenu kontrolu.
 • Građani nisu zaštićeni od poziva nasrtljivih prodavaca

  Prodavci ne odustaju od prodaje robe telefonskim putem iako uglavnom nemaju dozvolu da koriste naše telefonske brojeve.
 • Deca jedu pavlaku bez mleka, ali sa hemijom!

  Ako ste mislili da je pavlaka u kojoj trenutno uživate stvarno ono što mislite da ste platili, grdno ste se prevarili!

  Mlekare po manjim mestima u Srbiji na sve načine pokušavaju da pojeftine proizvodnju tog mlečnog proizvoda, te pavlaku, koja bi trebalo da sadrži samo mlečnu mast, i to do 20 odsto, mešaju sa biljnim mastima.