← početna

Novosti

Potrošač info - Novi serijal

Pratite nas, jer uskoro slede nove emisije, sa novim temama! Još jednom ćemo pokušati da Vam odgovorimo na što veći broj pitanja vezanih za zaštitu potrošačkih prava.

RSS feed novosti

Kategorije

Sveže

 • Šta kad izgubite fiskalni račun?

  Jedno od najčešćih pitanja koja nam potrošači postavljaju je da li imaju pravo na vraćanje novca u prvih šest meseci ako izgube fiskalni račun, isti im izbledi ili robu dobiju na poklon samo sa garantnim listom. U Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija kažu da za popravku robe ne morate da posedujete originalni fiskalni isečak ukoliko trgovcu dostavite drugi dokaz o kupovini – kopiju fiskalnog računa, garantni list sa brojem fiskalnog računa ili slip, u slučaju da ste kupovinu obavili karticom.
 • EU umesto meda šalje kukuruzni sirup

  U Evropskom parlamentu pokrenuta je inicijativa da se stane na put prodaji iste robne marke različitog kvaliteta u starim i novim članicama EU.
 • NE VERUJTE SVAKOM Proverite licencu pre odlaska na put

  Na programu putovanja svake turističke agencije mora da stoji i broj njene licence, koju izdaje Ministarstvo trgovine i turizma. Ako tog broja nema, znači da agencija ne može ni da organizuje putovanje.
 • Poljoprivredna inspekcija sprovodi kontrolu kafe

  Poljoprivredna inspekcija za bezbednost hrane biljnog i mešovitog porekla, kontrolu obrađivača duvana i proizvođača duvanskih proizvoda Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine RS u okviru svoje nadležnosti sprovešće kontrolu kafe određenih proizvođača na zahtev Nacionalne organizacije potrošača Srbije.
 • Milijardu korisnika u opasnosti

  Stručnjaci otkrili grešku na Androidu, dovoljna je jedna poruka da vam neko preotme telefon.