← početna

Novosti

POTROŠAČI OPREZ: SUMNJIVA NAGRADNA IGRA

Nacionalna organizacija potrošača pozvala građane da ne kupuju sladoled hrvatske kompanije sve dok ta firma ne dozvoli kontrolu svoje nagradne igre.Predsednik Nacionalne organizacije potrošača Srbije, Goran Papović, pozvao je na bojkot Frikomove nagradne igre “Pažljivo ližite”! Papović je upozorio građane da se toj kompaniji, koja posluje u sklopu hrvatskog Agrokora, ne može verovati sve dok ne dozvoli objektivnu i stručnu kontrolu regularnosti nagradnih igara, podsećajući da ne bi bio prvi put da građani, zbog takve odluke Frikoma, ostanu kratkih rukava.

Sredinom aprila ove godine u Beogradu je uhapšen Darko R. (29), sada već bivši asistent marketinga u Frikomu, zbog toga što je zloupotrebom službenog položaja prisvojio nagrade u vrednosti od nekoliko stotina hiljada evra. Na taj način, prema rečima Gorana Papovića, prevareni su svi kupci Frikomovih sladoleda koji su učestvovali u prethodnoj nagradnoj igri Pažljivo ližite.
Podsetimo, Darko R. tada je prisvojio prvu novčanu nagradu od 202.000 evra, više manjih od po 2.000 evra, terenac „hamer”, kao i mobilne telefone u vrednosti od 30 miliona dinara!

Uprkos pomenutom skandalu, koji će epilog dobiti na sudu, Frikom je i ovoga puta odbio da u komisiju koja kontroliše regularnost njihove igre pozove i nekog od stručnih kadrova NOPS-a, pa Papović u izjavi za naš list kaže da nema drugog izbora nego da potrošače pozove na bojkot Frikomovih proizvoda.
– U prethodnom incidentu nije oštećen Frikom, već potrošači! Da su nas pozvali u komisiju i da smo mogli da kontrolišemo regularnost te nagradne igre, takva stvar sigurno se ne bi desila. Umesto toga, oni organizuju interne kontrole koje očigledno nisu dovoljno dobre. Kada budemo videli šta i kako rade, rado ćemo pozvati potrošače da učestvuju u igri. Mi smo iz istog razloga još pre tri godine tražili da se Frikom bojkotuje, a sada smo opet primorani na isto – rekao je Papović za Informer.

Saša Ćirić iz marketinga Frikoma nije imao vremena da opširnije komentariše Papovićev poziv na bojkot, dodajući da mu nije jasno zašto se predsednik NOPS-a ponovo bavi tom tematikom.
– U šoku sam! Ne mogu da verujem da se Papović ponovo bavi time – rekao je Ćirić za naš list, uz obećanje da će se „javiti kada završi sa sastancima da detaljnije obrazloži svoje argumente”.

Do zaključenja ovog broja Informera odgovor iz Frikoma nije stigao.

Kalzberg za primer


Prvi čovek NOPS-a, Goran Papović, naveo je kompaniju Kalzberg kao jednu od retkih koja poziva predstavnike udruženja potrošača da provere regularnost nagradnih igara koje organizuje.
– U više navrata uverili smo se koji su čepovi „lav” piva dobitni, kako se pakuju i kako distribuiraju na tržište. Tu nije bilo nikakvih prevara – kaže Papović za naš list.

Izvor: Informer

RSS feed novosti

Kategorije

Sveže

 • Nа tаnjiru i šаmpinjoni iz budućnosti

  Nije ni čudo što nаm se problem isprаvnosti hrаne preselio nа društvene mreže kаdа ni pet godinа posle usvаjаnjа Zаkonа o bezbednosti hrаne nije pokrenutа nаcionаlnа referentnа lаborаtorijа, nemа ni sistemа brzog uzbunjivаnjа, ni sаvetа zа procenu rizikа.
 • Važno saopštenje za korisnike usluga JKP „Toplifikacija“ Sremska Mitrovica

  JKP „Toplifikacija“ uputilo je svojim korisnicima obaveštenje da je Gradsko veće grada Sremska Mitrovica, dana 24.10.2014. godine, donelo nov tarifni sistem za obručan toplotne energije po kojem će kupci koji su plaćali naknadu za isporučenu toplotnu energiju po potrošnji, ubuduće, fiksni deo troškova grejanja, umesto prema instalisanoj snazi, plaćati prema grejnoj površini.
 • [ISTRAŽUJEMO] Šta se dešava sa hranom koju nam vrati EU zbog sumnje da nije bezbedna?

  U proteklih godinu dana, prehrambeni proizvodi iz Srbije koji ulaze u zemlje EU, bili su 16 puta označeni kao neispravni, ili nebezbedni. Poređenja radi sa zemljama iz regiona koje nisu u Evropskoj uniji, u istom periodu Bosna i Hercegovina je imala 10, Makedonija 4, a Crna Gora nijedan slučaj "notifikacije".
 • Da li jedete u McDonalds-u?

  Da li jedete u McDonalds-u? Da li smatrate da je hrana u McDonalds-u zdrava? Znate li koji je udeo soli u proizvodima koji se prodaju u McDonalds-u? Molimo vas da izdvojite nekoliko minuta i odgovorite na pitanja data u anketi.
 • Ljаjić: Nemа osnovа zа poskupljenje osnovnih nаmirnicа

  Potpredsednik Vlаde i ministаr trgovine, turizmа i telekomunikаcijа Rаsim Ljаjić izjаvio je dаnаs dа, kаdа je reč o hrаni, nemа osnovа zа poskupljenje osnovnih životnih nаmirnicа, kаo i dа hleb „Sаvа” neće poskupeti, nаjаvljujući dа će se uskoro intervenisаti sа oko 30.000 tonа pšenice iz Robnih rezervi kаko bi se stаbilizovаlа njenа cenа.