Neprehrana (odeća, obuća itd.)

Neprehrana

POTROŠAČ SE PREDOMISLIO

Potrošač pita:

Da li je moguće da mi trgovac vrati novac za stvar koju sam kupila na brzinu, ne razmišljajući. Shvatila sam da mi stvar ne odgovara i želim da je vratim, ali ne bih je menjala za drugu. Zanima me da li je trgovac u ovom slučaju u obavezi da mi izađe u susret ili je to samo stvar njihove volje.

Pravni tim odgovara:

Nemate pravo na povraćaj novčanih sredstava. Naime, Zakon o zaštiti potrošača reguliše odgovornost trgovca kada isporuči robu nesaobraznu ugovoru. Kako je u ovom slučaju kupljena roba saobrazna ugovoru, ne postoji zakonska obaveza trgovca da vam vrati novac. Trgovac vam, ukoliko to želi, može izaći u susret i vratiti vam novac

DEKLARACIJA NA OBUĆI

Obzirom na to da imamo veliki broj prigovora na kvalitet obuće, ovim putem želimo da Vas posavetujemo da poštujete deklaraciju koja je naznačena na samom proizvodu.

Ukoliko je naznačeno da je obuća predviđena samo za SUVO VREME, istu ne treba prati, jer u suprotnom svaka reklamacija će biti odbijena od strane trgovca.

 

KAKO PRIPREMITI AUTO ZA PRVOMAJSKI PUT

Prvomajski praznici se bliže, pa mnogi planiraju putovanje automobilom na izlet ili odmor. Prava priprema za put podrazumeva i detaljnu proveru stanja automobila kako se vožnja ne bi pretvorila u noćnu moru. Sajt www.mojauto.rs vam predlaže da pre nego što krenete na put ispitate osnovne, ali i ključne tačke na vašem autu.

Opširnije...

Timber by EMSIEN-3 LTD