Prehrana

Prehrana

KAKO DA OČISTITE VOĆE I POVRĆE OD HEMIKALIJA KOJIMA IH PRSKAJU

Nedavno smo svi postali svesni koliko voće i povrće može da bude kontaminirano i kao rezultat toga počeli smo da ga izbegavamo. Ipak, neki proizvodi, kao što je grožđe ili paradajz, su jednostvano previše ukusni, a nezgodni za uzgajanje. U ovim slučajevima najbolje rešenje je naučiti kako smanjiti nivo pesticida.

Opširnije...

TAJNA DOBRIH ČAJEVA

Otkrijte na koji način se biljke pravilno beru, suše, kombinuju, pripremaju i upotrebljavaju, da bi u potpunosti ispoljile svoje lekovito dejstvo.

Čaj otklanja umor, okrepljuje, poboljšava koncentraciju, daje energiju, prevenira mnogobrojne bolesti, otklanja različite zdravstvene tegobe… Međutim, da bi ovaj blagotvorni napitak ispoljio maksimalan lekoviti efekat, potrebno je da se priprema po određenim pravilima.

Opširnije...

VODIČ ZA BIRANJE VINA

Bez obzira na to da li ste u restoranu ili stojite ispred dugih polica sa vinima u prodavnici, izbor vina može biti “zanimljivo” iskustvo koje često zahteva i veštinu dešifrovanja etiketa na bocama.

Vrste vina

Prvo morate da odlučite da li želite belo ili crveno vino, suvo ili slatko vino ili obično ili penušavo vino. Jedan od načina da saznate koje vino želite da servirate jeste da probate po jednu čašu od svake sorte (naravno, ne u jednom obroku!) i beležite u kojem ste najviše uživali.

Opširnije...

KAKO DO BEZBEDNIJE HRANE? KAKO RUKOVATI HRANOM NA LETNJIM TEMPERATURAMA?

• ODRŽAVAJ ČISTOĆU SVEGA ŠTO DOLAZI U KONTAKT SA HRANOM!
– Obavezno dobro operi ruke pre rukovanja hranom, a često i u toku pripreme
– Obavezno dobro operi ruke posle upotrebe toaleta!
– Dobro operi sve površine i pribor korišćene za pripremu hrane!
– Zaštiti prostor i hranu od insekata, glodara i životinja!

Opširnije...