26. 04. 2024.

Novosti najbitnije informacije...

Nekoliko hiljada građana Srbije naselo je na prevaru koja kruži internetom! Prevaranti ne miruju! Društvenim mrežama i po internetu kruže kuponi od 25.000 dinara koje, navodno, kompanija "IDEA" deli građanima za kupovinu u njihovim radnjama.

 

Na prvi pogled sve izgleda stvarno. Tu je logo "IDEA", kupon koji deluje veoma autentično, komentari drugih fejsbuk korisnika. Od vas se, da biste dobili kupon, samo traži da, recimo, zapratite stranicu na Instagramu ili da šerujete link na Fejsbuku. Međutim, oni koji su pokušali da "osvoje kupon" odmah su shvatili da je sve prevara i da nikakav vaučer neće dobiti. Nakon što su učinili sve što se od njih traži mobilni telefon počinje da povlači čudne aplikacije sa interneta, a na kompjuteru počinju da im se otvaraju internet stranice sa sumnjivim sadržajem. Tada svima postane jasno da su postali žrtva prevare i da su verovatno u svoj telefon ili kompjuter uvukli virus.

Da je u pitanju prevara i zloupotreba brenda potvrdili su nam i u kompaniji "IDEA". 

"Kuponi koji su se pojavili na internetu nažalost imaju za cilj da prevare potrošače i da zloupotrebe IDEA brend. Mi smo preduzeli mere da naše potrošače i celokupnu javnost obavestimo o ovoj prevari, s ciljem da broj ovakvih situacija svedemo na najmanju moguću meru", saopštili su nam iz ove kompanije i uputili apel potrošačima da ne nasedaju na prevare.

"Naglašavamo i da "Idea" neće preuzeti odgovornost za eventualne zloupotrebe koje mogu proisteći učešćem u ovim i sličnim anketama", navodi se u saopštenju.

 

 

Izvor: Alo

 

Novosti - Naslovi - Iz novina - Potrosac.info

Na ovom mestu objavljujemo sve najbitnije informacije o aktivnostima kojima se zalažemo za
zaštitu prava i interesa potrošača u Srbiji.