Novostinajbitnije informacije...

IKEA opoziva TROLIGTVIS putnu šolju zbog neusklađenosti sa zahtevima kompanije IKEA

IKEA poziva sve kupce koji poseduju TROLIGTVIS putnu šolju s oznakom „Proizvedeno u Indiji“ (Made in India) da prestanu da je koriste. Najnovija ispitivanja pokazuju da proizvod može sadržati nivo hemikalija koji prelazi propisane granice. Stoga kompanija IKEA poziva sve kupce koji poseduju ovu putnu šolju da proizvod vrate u robnu kuću IKEA kako bi im bio nadoknađen pun iznos.

Opširnije...

Barkod

Nacionalna organizacija potrošača Srbije (NOPS) realizuje, u saradnji sa nezavisnom produkcijom "NEWS MEDIA", emisiju "BARKOD" koja se emituje na Radio televiziji Srbije. Na kanalu RTS-a možete pogledati prvu epizodu, emitovanu 9. decembra 2019. godine.

Opširnije...

Kojim je sve prehrambenim proizvodima promenjena standardna količina?

Na tezgama u prodavnicama pojavilo se i pakovanje brašna od 900 grama, tako da gotovo da nema proizvoda kod kojih nije promenjena standardna količina na koju su potrošači navikli. Odnedavno se na tržištu nalazi i mleko od 900 mililitara i 1,45 litara. Pojedini proizvođači prodaju sir u kutujama od 450 i 900 grama. Čokoladu već duže vreme pazarimo u količinama od 80, 90, 170 i 270 grama, a i čaša kiselog mleka lakša je za 20 miligrama u odnosu na nekadašnjih 200 grama. Kutija keksa teži 125 ili 135 grama, napolitanke su spakovane u 180 i 185 grama.

Opširnije...

Novosti - Naslovi - Iz novina - Potrosac.info

Na ovom mestu objavljujemo sve najbitnije informacije o aktivnostima kojima se zalažemo za zaštitu prava i interesa potrošača u Srbiji.