Novostinajbitnije informacije...

Zadovoljstvo potrošača internet operatorima

Usled celokupne situacije, prouzrokovane pandemijom virusom SARS-CoV-2, navike i potrebe korisnika telekomunikacionih usluga su se u znatnoj meri promenile. Potrebe za sve boljom internet konekcijom, stabilnošću internet mreže i većim protokom, prouzrokovane preporukom SZO za organizovanje poslovanja od kuće, dovele su i do povećanja broja prigovora potrošača upravo na usluge operatora.

S tim u vezi, Udruženje za zaštitu potrošača Vojvodine, sprovelo je analizu, posredstvom ankete „Zadovoljstvo potrošača internet provajderima“, u želji da spozna potrebe, navike, mišljenje i stavove korisnika internet usluga o operatorima i samoj usluzi.

Opširnije...

Šta se krije iza reči "vitamin" i "imuno"?

Iza natpisa na ambalaži u kojima je istaknuto prisustvo vitamina, a u kojima je proizvod koji nosi epitet "imuno", kriju se namirnice koje su štetne za organizam. S druge strane, količina vitamina ni približno nije dovoljna dnevnim potrebama

Opširnije...

Ako kupujete polovno vozilo, ovo morate da znate!

Potrošači u Srbiji koji kupe polovno vozilo imaju za njega garanciju od najmanje godinu dana. Ukoliko u ugovoru o kupoprodaji nije posebno naveden nikakav garantni rok, onda se primenjuje zakonski od dve godine.

Opširnije...

Žalba trgovcu, a ne servisu

Kada u roku od dve godine od kupovine dođe do bilo kakvog kvara, zbog koga proizvod više ne može da se koristi s osnovnom namenom, potrošač ima pravo da tu robu zameni.

Opširnije...

Novosti - Naslovi - Iz novina - Potrosac.info

Na ovom mestu objavljujemo sve najbitnije informacije o aktivnostima kojima se zalažemo za zaštitu prava i interesa potrošača u Srbiji.