Novostinajbitnije informacije...

Trgovinski lanac “Home plus” zvanično u stečaju

Kako smo prethodnih meseci pratili dešavanja vezana za ovaj trgovinski lanac, obavestili potrošače o zatvaranju prodavnica preko noći i eventualnom odlasku u stečaj, naše pretpostavke su se pokazale tačne. Trgovinski lanac „HOME PLUS“ je od 31.12.2020. godine, Rešenjem Privrednog suda u Beogradu, zvanično u stečaju.

Opširnije...

Zimsko sezonsko sniženje – osnovna prava i rokovi prilikom kupovine

U toku praznika, povećava se i potreba za kupovinom raznih proizvoda i usluga. Praznična euforija i veliki broj prodajnih podsticaja u vidu akcija i popusta koje trgovci oglašavaju, često dovode do kupovine nečega što možda i nije potrebno ili što je iz bilo kog razloga neodgovarajuće. Dodatno, na izbor mogu uticati ograničenja i mere koje su spovedene radi zaštite stanovništva od virusa COVID-19, u smislu ograničenog broja kupaca u svakom prodajnom objektu, redovi i čekanje da se dođe na red i slično.

Opširnije...

Kupci u Srbiji najčešće nezadovoljni patikama

U protekloj godini ništa se značajnije nije promenilo u sektoru zaštite potrošača. Najveći izazov za nezadovoljne kupce bio je kako da u zakonskom roku ostvare pravo na rešavanje reklamacija zbog izmenjenih okolnosti izazvanih pandemijom.

Opširnije...

Crna lista internet trgovaca

Poslednjih nekoliko godina, a naročito ove 2020. godine, došlo je do značajnog porasta prometa u elektronskoj trgovini. Na rast prometa svakako je uticao i porast broja trgovaca koji se bave internet trgovinom, međutim, nemali je broj onih koji ovakav vid trgovine ne obavljaju u skladu sa zakonima, dobrom trgovinskom praksom, pa čak ni etičkim normama. Rast trgovaca koji posluju „na crno“, posebno je primećen na društvenim mrežama.

Opširnije...

Novosti - Naslovi - Iz novina - Potrosac.info

Na ovom mestu objavljujemo sve najbitnije informacije o aktivnostima kojima se zalažemo za zaštitu prava i interesa potrošača u Srbiji.