Novostinajbitnije informacije...

ANKETA Promene navika potrošača pri kupovini u toku trajanja pandemije

Imajući u vidu velike promene navika potrošača koje su nastale kao posledica pandemije novim korona virusom, Nacionalna organizacija potrošača Srbije sa svojim članicama sprovodi nekoliko različitih projekata istraživanja indeksa zadovoljsta potrošača maloprodajnim trgovinskim lancima. Osnovni cilj istraživanja je, pored opštih stavova potrošača i utvrđivanje uticaja konstantnih i gotovo svakodnevnih promena okolnosti na percepciju kupovine za vreme trajanja pandemije novim korona virusom na tržištu Srbije.

Opširnije...

Putnicima delili vaučere da ne bi vraćali novac

Evropska komisija tvrdi da je prekršena Direktiva o putovanjima i da su se države oglušile o preporuku da vaučere nude na dobrovoljnoj bazi, a ne da ih obavezno uručuju u slučaju da putovanje nije realizovano.

Opširnije...

“Cene maski bile profiterstvo, država mogla da propiše niže”

Cene zaštitnih maski na početku epidemije je bila klasičan primer profiterstva u Srbiji i ukoliko se ta situacija ponovi, mi ćemo pozvati građane da bojkotuju one trgovce koji podignu cene maski na neprimeren nivo, kaže za Nova.rs Goran Papović iz Nacionalne ogranizacije potrošača Srbije. On ističe da je sigurno da je i država tokom vanrednog stanja mogla da propiše da cena maski bude niža nego što je propisala.

Opširnije...

Treba li Srbiji potrošački ombudsman

Centar za evropske politike predložio uvođenje institucije koja bi bolje rešavala probleme kupaca. – U Ministarstvu trgovine kažu da taj posao već radi 27 udruženja.

Opširnije...

Novosti - Naslovi - Iz novina - Potrosac.info

Na ovom mestu objavljujemo sve najbitnije informacije o aktivnostima kojima se zalažemo za zaštitu prava i interesa potrošača u Srbiji.