Novostinajbitnije informacije...

Postupak nakon odbijene reklamacije na obuću i odeću

Šta možete da uradite ako niste zadovoljni rešenjem?

Trgovac odgovara za nesaobraznost (kvar, oštećenje) koja se pojavi u roku od dve godine od dana kupovine. Nije mesec dana, nije dva, a svakako “rok za reklamaciju” nije šest meseci.

Opširnije...

Reklamacija obuće – potrošači u Srbiji godinama u začaranom krugu

Jedan od najvećih potrošačkih problema u Srbiji već dugi niz godina je kvalitet obuće. Razlog za to je što prilikom uvoza proizvoda ne postoje utvrđeni standardi kojima bi se propisao odgovarajući kvalitet. Upravo je to jedan od glavnih razloga zašto svaki drugi par obuće bude predmet reklamacije, a često su to i proizvodi renomiranih brendova, za koje se nekada izdvaja iznos koji prevazilazi novčane mogućnosti potrošača. U trenutku kupovine, potrošači se vode politikom „što je proizvod skuplji, verovatno je i kvalitetniji“, dok je realnost potpuno drugačija i neretko se potvrdi da cena itekako ne opravdava kvalitet.

Opširnije...

Uređenje javnog parkirališta u Zrenjaninu bliže "slobodnoj formi" nego Zakonu i Odluci grada

Udruženju za zaštitu potrošača Vojvodine, obratio se potrošač koji je dostavio fotografije snimljene u Zrenjaninu, u ulici Vuka Karadžića. Pomenute fotografije nastale su u delu koji samo nosi naziv javno parkiralište, a više liči na neuređeni prostor u kome vozači bez ikakve horizontalne signalizacije, odnosno obeleženih parking mesta, numeracije, bez obeleženog ulaska i izlaska sa parkinga, parkiraju svoja vozila. Odlukom o parkiranju vozila grada Zrenjanina, pomenuti prostor definisan je kao „javno,privremeno parkiralište“, ali se, sem definisanja i naziva, nije dalje odmaklo u poštovanju pomenute Odluke i Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Opširnije...

Kako i u kojim situacijama možete raskinuti ugovor sa operatorima telekomunikacionih usluga i koliko vas to može koštati.

Nacionalnoj organizaciji potrošača Srbije često se javljaju potrošači sa pitanjima vezano za raskid ugovora koji je zaključen sa operatorima telekomunikacionih usluga (ugovor o korišćenju mobilne telefonije, ugovor o korišćenju kablovske televizije, ugovor o korišćenju internet usluge ili ugovor koji sadrži paket nabrojanih usluga), a koji su zaključeni na minimalni period važenja, od najčešće 24 meseca.

U nastavku teksta se možete upoznati sa osnovnim pravima kada je u pitanju raskid takvih ugovora.

Opširnije...

Rok trajanja biće na proizvodu, zabrana programiranih kvarova

Evropska unija neće dozvoliti prodaju tehničkih uređaja lošeg kvaliteta, a cilj je da se uređaji ne kvare odmah po isteku garancije nego da traju duže, juče je najavila Biljana Borzan, potpredsednica evropskih socijalista i najglasniji predstavnik potrošača u Evropskom parlamentu. Projekat koji podrazumeva niz promena na tržištu bele tehnike ne samo vezanih za zaštitu potrošača nego i životne sredine, ove godine je jedan od proioriteta u novom mandatu. Evropska komisija će, najavljuje Borzan, već sledeće godine predstaviti niz zakona kojima će nastojati da se smanjiti bacanje proizvoda koji još rade ili će ih prepravljati, kako bi smanjili količinu elektronskog otpada.

Opširnije...

Novosti - Naslovi - Iz novina - Potrosac.info

Na ovom mestu objavljujemo sve najbitnije informacije o aktivnostima kojima se zalažemo za zaštitu prava i interesa potrošača u Srbiji.