Novostinajbitnije informacije...

IKEA povlači na popravku ELDSLÅGA plinske grejne ploče zbog emisije ugljen monoksida koje su iznad graničnih vrednosti propisanih u EU

 Kao meru predostrožnosti, kompanija IKEA povlači na popravku plinske grejne ploče ELDSLÅGA kupljene pre 1. januara 2018. godine, nakon kontrole tržišne inspekcije u Belgiji. Data verzija plinske grejne ploče prodaje se samo u Evropi. Rešavanje problema zahteva posetu tehničara domovima kupaca. Ova usluga je besplatna.

 

Zbog ljudske greške dobavljača pogrešan plinski injektor ugrađen je u brzi gorionik, što dovodi do nivoa emisije ugljen monoksida (CO) koji su iznad propisa EU. Istraživanje pokazuje da ne postoji povećan rizik od požara ili eksplozije. Kompanija IKEA nije primila nikakve prijave o incidentima.

Molimo sve kupce koji imaju plinsku grejnu ploču ELDSLÅGA kupljenu pre 1. januara 2018. da prestanu da koriste brzi gorionik postavljen u gornjem desnom uglu dok se ne obavi tehnička usluga popravke. Sve ostale ringle su bezbedne za upotrebu. Da bismo rešili problem, ljubazno pozivamo kupce da kontaktiraju sa IKEA Odeljenjem za odnose sa kupcima na 011 7555444 da rezervišu posetu tehničara na vreme. Nije potrebno prilagati dokaz o kupovini. Trudićemo se da maksimalno smanjimo vreme čekanja.

 Dati proizvod se prodaje u Švedskoj, Norveškoj, Danskoj, Finskoj, Češkoj, Hrvatskoj, Litvaniji, Srbiji, Rusiji, Slovačkoj, Mađarskoj, Poljskoj, Španiji, Velikoj Britaniji, Irskoj, Italiji, Portugalu, Austriji, Nemačkoj, Belgiji, Francuskoj i na Islandu.

Kompanija IKEA se izvinjava za bilo kakve neprijatnosti i želi da zahvali svim kupcima na razumevanju.

Za više informacija poseti www.IKEA.rs ili kontaktiraj sa IKEA putem 011 7555444.

 

Udruženje za zaštitu potrošača Srbije pozdravlja ovaj poslovni korak kompanije IKEA. Nadamo se da će u budućnosti biti više trgovaca koji savesno obavljaju svoj posao i brinu ne samo o svojoj kompaniji, nego i o nama, potrošačima.

 

Novosti - Naslovi - Iz novina - Potrosac.info

Na ovom mestu objavljujemo sve najbitnije informacije o aktivnostima kojima se zalažemo za zaštitu prava i interesa potrošača u Srbiji.