26. 04. 2024.

Novosti najbitnije informacije...

 

Saopštenje za javnost

ŠTA (NE)RADI TURISTIČKA INSPEKCIJA!?

 

 

Nakon što je nekoliko hiljada putnika agencije S.A.B. travel već ostalo bez svojih aranžmana, a po svemu sudeći i bez dela novca koji su uplatili, Nacionalna organizacija potrošača Srbije (NOPS) poziva turističku inspekciju da, pored toga što „pokreće postupke za oduzimanje licence“ kad je šteta već nastala, hitno počne da radi u interesu građana i zaustavi niz afera koje poslednjih godina pogađaju sektor turističkih usluga.

Ovom prilikom, u ime svih oštećenih i sa pravom ogorčenih putnika, zahtevamo od turističke inspekcije da, ukoliko nije, počne da podnosi krivične prijave protiv odgovornih lica u turističkim agencijama.

Nakon što je pravni tim NOPS-a, u slučaju agencije „El Greco“ iz Novog Sada, utvrdio i dokazao da pojedine agencije i nakon „oduzimanja licence“ nastavljaju da posluju i varaju putnike, samo pod drugim imenom, više je nego očigledno da sve mere koje turistička inspekcija preduzima nisu dovoljne, a ni efikasne, da spreče kriminalnu delatnost u ovom sektoru.

Zbog svega navedenog, poverenje u agencije koje savesno posluju je ozbiljno narušeno, pa će na kraju i one, pored građana koji ovih dana masovno ostaju bez aranžmana, avionskih karata i novca, platiti ceh „turističkoj mafiji“ sa kojom država očigledno nije u stanju da se obračuna. 

 

Predsednik NOPS-a

Goran Papović

Novosti - Naslovi - Iz novina - Potrosac.info

Na ovom mestu objavljujemo sve najbitnije informacije o aktivnostima kojima se zalažemo za
zaštitu prava i interesa potrošača u Srbiji.