Novostinajbitnije informacije...

Poštovani potrošači,

Više vas nas je kontaktiralo sa pitanjima u vezi sa nagradom igrom „Zaječarsko - otvori i osvoji“, a čija je realizacija stopirana. U planu je bilo da se nagradna igra realizuje u periodu od 13.4. do 10.5.2020. godine putem ambalaže brenda „Zaječarskog piva“ i za tu priliku na tržištu se našla čitava serija posebno obeležene ambalaže koja na sebi sadrži osnovna pravila i instrukcije za učešće u nagradnoj igri.

Budući da je ista otkazana, potrošači se pitaju da li su na ovaj način dovedeni u zabludu u slučaju da se odluče za kupovinu proizvoda zbog učešća u nagradnoj igri . Zbog svega navedenog, obratili smo se organizatoru nagradne igre i tom prilikom dobili odgovor u kom se, između ostalog, navodi: „S obzirom na trenutnu situaciju gde nam je najvažnije da budemo solidarni i ostanemo kod kuće, obavestili smo potrošače da se Zaječarsko nagradna igra u trajanju od 13.4. do 10.5. neće održati i da su samim tim kodovi koji se nalaze na promotivnim pakovanjima nevažeći. Budući da nam je zdravlje i sigurnost potrošača od najvišeg značaja, kao društveno odgovorna kompanija, pridržavamo se svih mera bezbednosti“.

Takođe nam je saopšteno da trenutno nema tehničkih mogućnosti za povlačenje sa tržišta posebno obeležene serije ambalaže, te da će prva sledeća serija sadržati specijalne stikere preko štampanog obaveštenja o nagradnoj igri. Takođe, na osnovu naše inicijative, iz kompanije su preduzete dodatne aktivnosti u cilju potpunog i blagovremenog informisanja potrošača putem automatskog odgovora na sms poruku sa broja koji je bio predviđen za slanje specijalnih kodova, putem zvaničnog call centra, web sajtova, štampanih i elektronskih medija kao i online platformi za komunikaciju sa potrošačima.

Mišljenja smo da su preduzete mere dovoljne kako bi se otklonila sumnja da se u otkazivanju nagradne igre mogu pronaći elementi nepoštene poslovne prakse, odnosno obmanjujućeg poslovanja. Pozivamo i ostale kompanije na tržištu koje zbog novonastalih okolnosti uvode promene u načinu poslovanja, a koje mogu imati uticaja na ekonomske odluke potrošača, da preduzmu sveobuhvatne mere u cilju potpunog i pravovremenog informisanja svojih kupaca.

Novosti - Naslovi - Iz novina - Potrosac.info

Na ovom mestu objavljujemo sve najbitnije informacije o aktivnostima kojima se zalažemo za zaštitu prava i interesa potrošača u Srbiji.