20. 04. 2024.

Novosti najbitnije informacije...

Nekoliko potrošača se javilo Udruženju za zaštitu potrošača Vojvodine i izrazilo negodovanje zbog uslova nagradnog takmičenja, organizovanog od strane TC "Promenada" pod nazivom "Kupovina se nagrađuje 13. - 30.6.2020. - poklon kartice od 5.000 dinara".

Objavljena pravila učešća u nagradnom takmičenju glase, citat: „Od 13. do 30.6. prvih 5 posetilaca koji svakog dana u periodu 14 - 22h donesu račun u minimalnom iznosu od 3.000 RSD iz prodajnog objekta u Promenadi na info pult i tačno odgovore na nagradno pitanje, će dobiti poklon karticu u iznosu od 5.000 dinara! Nagradna kupovina očekuje vas na vašoj omiljenoj modnoj destinaciji – u šoping centru Promenada Novi Sad.“

Navedeno pravilo nagradne igre, u praksi je, dovelo do situacije gde kupci ,da bi ostvarili pravo na učešće, formiraju redove od prepodnevnih časova, a prema navodima potrošača koji su se javili Udruženju, zabeležene su i situacije gde je dolazilo do verbalnih sukoba i koškanja potencijalnih učesnika.

Imajući u vidu sve gore navedeno, Udruženje se obratilo Promenadi sa apelom da se u predstojećem periodu uzdrže od nagradnih takmičenja, koncipiranih na ovaj način, a kako bi se izbegle situacije, koje pored toga što su neprijatne, predstavljaju rizik za zdravlje i bezbednost potrošača budući da se u redovima koji se stvaraju ne poštuje socijalna distanca i ostale epidemiološke mere, usvojene u cilju prevencije širenja oboljenja COVID-19.

Novosti - Naslovi - Iz novina - Potrosac.info

Na ovom mestu objavljujemo sve najbitnije informacije o aktivnostima kojima se zalažemo za
zaštitu prava i interesa potrošača u Srbiji.