18. 04. 2024.

Novosti najbitnije informacije...

Najniža cena tehničkog pregleda utvrđena je na nivou od 3.070 dinara, dok najviša cena iznosi 6.020 dinara, odlučeno je na sednici Vlade Srbije.

Na sednici Vlade Republike Srbije doneta je Odluka o određivanju cene tehničkog pregleda vozila kojom se određuje najniža i najviša cena redovnog godišnjeg tehničkog pregleda, kao i najviša cena vanrednog i kontrolnog tehničkog pregleda, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Osnovni razlog za donošenje ove odluke je, kako se navodi, stupanje na snagu Zakona o izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima.

"Odluka o određivanju cene tehničkih pregleda je bitan deo seta propisa kojom će se sprečiti zloupotrebe u oblasti od izuzetnog značaja za bezbednost saobraćaja na putevima. Tako, najniža cena sa PDV-om za putnička vozila za tu uslugu iznosi 3.070 dinara, a najviša 6.020 dinara", navodi se u saopštenju.

Za motocikle, mopede i traktore cena tehničkog pregleda sa PDV-om iznosiće od 2.120 do 4.120 dinara, a kako se precizira - za autobuse, teška teretna i priključna vozila od 6.020 do 11.920 dinara, a kad se tehnički pregled za teretna i priključna vozila vrši na poligonu najviša cena može biti uvećana za dodatne 2.000 dinara.

Izvor: N1

Novosti - Naslovi - Iz novina - Potrosac.info

Na ovom mestu objavljujemo sve najbitnije informacije o aktivnostima kojima se zalažemo za
zaštitu prava i interesa potrošača u Srbiji.