Novostinajbitnije informacije...

Patike koje se pocepaju nakon samo jednog nošenja, tek kupljen fen za kosu koji ne radi ili računar koji se pokvario nakon mesec dana… samo su neke od žalbi koje svakodnevno stižu Udruženju za zaštitu potrošača Vojvodine. U poslednjih šest meseci ovo udruženje dobilo je više od 700 žalbi prevarenih kupaca, a najviše ih se odnosilo na loš kvalitet obuće, odeće i bele tehnike za koje trgovci ne uvažavaju reklamacije.

REKLAMACIJA – Ubedljivo najviše primedaba potrošača imamo prvenstveno na kvalitet obuće i odeće i takva je situacija u svim gradovima u Srbiji. Mi i dalje tvrdimo da tu neko skida odgovornost sa sebe, a glavni i osnovni problem je što se uvozi roba koja je izuzetno lošeg kvaliteta. Normalno je da zbog toga imamo toliko nezadovoljnih kupaca koji bacaju novac i kupuju patike ili cipele koje će se odmah raspasti – kaže Goran Papović, predsednik Udruženja za zaštitu potrošača Vojvodine.

Kako navodi, svoja prava potrošač retko može da ostvari jer se trgovci pravdaju time da je kupac sam kriv što je upropastio robu, sve s ciljem da ne uvaže reklamaciju.

– Na drugom mestu po broju žalbi i dalje je bela tehnika, kao i audio i video oprema. Nakon toga slede primedbe na usluge javnih preduzeća. Reklamacije uvažavaju samo oni trgovci kojima je zaista stalo do kupca. Mi smo u poslednjih šest meseci imali čak 700 žalbi, što dovoljno govori o tome kakva je situacija – kaže Papović.

Na osnovu žalbi koje pristižu, Udruženje za zaštitu potrošača napravilo je i takozvanu crnu listu najgorih radnji, odnosno onih sa najviše pritužbi. Ova lista može se videti na sajtu udruženja www.potrosac.info. Između ostalih, na listi se nalaze prodavnice „Novel“, „Planeta sport“, „Vojvodina sport“…

– Za desetak dana lista će biti proširena. Mi sve trgovce najpre upozoravamo, a ako oni ne ispoštuju obaveze koje po zakonu imaju prema potrošaču, mi ih stavljamo na našu crnu listu. Ovo je lista proizvođača i trgovaca koji su tri i više puta odbili da izađu u susret opravdanoj reklamaciji potrošača i organizaciji potrošača. Jedini kriterijum dolaska na crnu listu je nepoštovanje obaveza predviđenih zakonom – kaže Papović.


Papović: Tržišna inspekcija ne radi svoj posao
OBUKA – Papović dodaje da je veliki problem i to što tržišna inspekcija ne radi svoj posao jer gotovo niko nije kažnjen. “Evo, ja ih ovim putem javno pozivam da im mi održimo obuku kako treba da rade. Da oni rade svoj posao i kontrolišu trgovce bilo bi mnogo manje žalbi kupaca”, kaže Papović.


IZVOR: 24 sata

Novosti - Naslovi - Iz novina - Potrosac.info

Na ovom mestu objavljujemo sve najbitnije informacije o aktivnostima kojima se zalažemo za zaštitu prava i interesa potrošača u Srbiji.