Novostinajbitnije informacije...

U toku protekle godine inspekcija uzela svega 80 uzoraka benzina u maloprodaji i u veleprodaji, jer nema finansijskih sredstava za sveobuhvatnije analize kvaliteta.

„Kada sam na pumpi u Srbiji napunio rezervoar na automobilu, kompjuter je pokazao da mogu da pređem 430 kilometara. Kada sam nekoliko dana posle toga krenuo automobilom na put, posle punjenja rezervoara i u Sloveniji i u Italiji, kompjuter je pokazao da sa tom istom količinom mogu da pređem 630 kilometara”, naveo je i pismu redakciji „Potrošača” čitalac iz Beograda.

 

To ponovo pokreće pitanje o tome kakvog je kvaliteta gorivo u Srbiji, ali sveobuhvatnog odgovora i dalje nema, jer nema ni dovoljno novca za češće i ozbiljnije analize na velikom broju benzinskih pumpi. Tako odgovor na ovo pitanje zavisi od izbora sagovornika. Jer, dok u inspekciji tvrde da je na našem tržištu sve u redu, u potrošačkim organizacijama sumnjaju u kvalitet i podsećaju da je Međunarodni centar za kvalitet goriva svrstao Srbiju pri kraju liste. Kada je pre tačno godinu dana objavljena ta lista, od 100 rangiranih zemalja, Srbija se po kvalitetu goriva našla na 93. mestu, uz Panamu, Urugvaj, Kirgiziju i Tadžikistan.

Da je novca za kontrole malo, priznaju i u Tržišnoj inspekciji, ali tvrde da je kvalitet goriva u našoj zemlji dobar.

– Postoje dve vrste kontrola. Prva je papirološka i tu proveravamo vođenje evidencije, dokumentaciju, izveštaje o ispitivanju, a drugi deo je uzorkovanje, bilo da to radimo mi, tako što obezbedimo novac, raspišemo tender i odaberemo telo koje će to raditi, bilo da to radi prodavac goriva sam – navode u Tržišnoj inspekciji, dodajući da jedna analiza goriva košta oko 500 evra i da su za velike kontrole potrebna ogromna sredstva.

– Prošle godine smo uradili oko 80 analiza u maloprodaji i veleprodaji. Rezultati su pokazali da je na skladištima sve u redu, a samo neka manja odstupanja smo imali u maloprodaji – navode u Tržišnoj inspekciji, a što se tiče kvaliteta, tvrde da dok se ne utvrdi da gorivo ne odgovara našim zahtevima i standardima, ne može da se nađe u prometu.

– Goriva evropremijum i evrodizel su apsolutno identična kao bilo gde u Evropi, jer su standardi identični – navode u inspekciji, dodajući da će se problem oko kvaliteta goriva, odnosno barem sprečavanja šverca, rešavati u uvođenjem takozvanih markera.

– Marker je, najjednostavnije rečeno, akcizna markica na gorivo. On se ne može izvlačiti iz goriva niti može negde neovlašćeno da se pojavi i inspekcija će tačno moći da zna da li je gorivo iz legalnog ili nelegalnog prometa – objasnili su u inspekciji.

Odgovarajući na pitanje našeg čitaoca o razlici u kilometraži, u inspekciji kažu da uzrok tome ne mora da bude samo lošiji kvalitet.

– Razlika u kilometraži ne mora da bude posledica kvaliteta goriva. Taj kompjuter je orijentacioni i on daje procenu toga koliko ćete kilometara preći na osnovu prethodne upotrebe vozila. Ako ste mesec dana vozili u gradskim uslovima sa prosečnom potrošnjom od 7,5 litara i onda odete u Italiju i vozite na otvorenom putu, imaćete potrošnju od šest litara na 100 kilometara. I naravno da će ispasti da ste u mogućnosti više da pređete – zaključuju.

U potrošačkim organizacijama, međutim, tvrde da to potvrđuje da je kvalitet goriva u Srbiji veoma loš i da nezavisnih kontrola uopšte nema.

– Kod nas nema nijedne nezavisne laboratorije koja je do sada ispitivala kvalitet goriva. A mnogi proizvođači automobila ne prihvataju reklamaciju koja je nastala zbog lošeg kvaliteta benzina i to je veliki problem. Rešenje vidimo u strogim kontrolama prilikom uvoza, ali u redovnim kontrolama na pumpama. Nedostatak novca ne sme da bude opravdanje za to što nam neko lož-ulje uvaljuje umesto evrodizela – tvrdi Goran Papović, predsednik Nacionalne organizacije potrošača Srbije (NOPS).

U inspekciji, međutim, tvrde da ove godine nisu dobili informacije ili pritužbe organizacija i udruženja potrošača, kao ni građana na kvalitet motornih goriva. I u NIS-u tvrde da potrošači koji nabavljaju gorivo na njihovim benzinskim stanicama mogu da budu sigurni da će natočiti kvalitetno gorivo jer imaju jasan sistem kontrole kvaliteta proizvoda.

NIS već ima u ponudi i proizvodi gorivo evropskog kvaliteta kakvo se može naći svuda u zapadnoj Evropi, kakvi su evropremijum be-em-be 95 i evrodizel i taj obim se stalno povećava, a završetak modernizacije prerađivačkog kompleksa, koji se uskoro očekuje, omogućiće potpuni prelazak na ovu, najkvalitetniju vrstu goriva, koja sme da sadrži do 10 miligrama sumpora po kilogramu – navode u NIS-u, dodajući da ova kompanija kontrolu kvaliteta obavlja u svim fazama procesa, u proizvodnji, u toku skladištenja i pre puštanja u promet.

– Sve naše vrste goriva prolaze strogu laboratorijsku kontrolu i njihov kvalitet zadovoljava zahteve pravilnika o tehničkim i drugim zahtevima za tečna goriva naftnog porekla. Pored toga, evropremijum be-em-be 95 i evrodizel kvalitetom zadovoljavaju zahteve evropskih standarda EN-228 i EN-590 – navode u NIS-u, objašnjavajući da u cilju dodatnog povećanja kvaliteta rade na tehničkom obnavljanju rezervoara za gorivo, a na svim novim benzinskim stanicama ugrađeni su moderni rezervoari sa duplim plaštom.

– Planiraju se i nabavka i upotreba mobilnih laboratorija, što će omogućiti brzu proveru kvaliteta na maloprodajnim objektima kako bi se utvrdilo da li je problem nastao na mestu gde je kupac prethodno natočio gorivo ili u našem objektu – kažu u NIS-u, dodajući da laboratorije koje obavljaju kvalitativnu kontrolu proizvoda za njihove potrebe poseduju savremenu tehničku bazu, neophodnu opremu, kvalitetne etalone i stručne i profesionalne kadrove.

Izvor: Politika

Novosti - Naslovi - Iz novina - Potrosac.info

Na ovom mestu objavljujemo sve najbitnije informacije o aktivnostima kojima se zalažemo za zaštitu prava i interesa potrošača u Srbiji.