Infoteka

Ovaj deo predstavlja nepresušni izvor informacija i svojevrsnu bazu znanja. Razvrstani u nekoliko glavnih kategorija svaki prikazani slučaj
može se primeniti na bilo koga od nas. Iz tog razloga smatramo korišćenje ovih saveta neophodnim u nameri da stvorimo obrazovanog potrošača.

Podkategorije:

Javne usluge

Sumnjiv obračun tel. saobraćaja u romingu

PITANJE:

Kratak opis primedbe: Tokom boravka u italiji 11.09.2011.Telefon je sam pozvao(bio je u torbici,i nezakljucan) osobu iz imenika.Iako je ta osoba nakon 15-20 sec prekinula poziv,provajder je ostavio konekciju otvorenu narednih 32 min.Na osnovu ovoga VIP me je zaduzio za oko 4000din.
U mom listingu pise da sam telefonirao 32min.Dok osoba koju sam pozvao ima u primljenim pozivima da je veza trajala 20sec.
Molim Vas za savet.

Visoka cena grejanja

PITANJE:

Postovani,

molim Vas da gradjanima Bačke Topole, tačnije korisnicima usluga Toplana Subotica pomognete. Cena grejanja koju plaćamo je abnormalno velika.
Ona je 120,00 dinara po kvadratu bez PDV-a . U izveštajima koje dobijamo su očigledne nepravilnosti-npr.2 miliona dinara samo za prevoz mazuta, nemoguće cene remonta… Grejanje plaćamo 9meseci +10. mesec remont po istoj ceni.Plašim se da predsednici skupštine stanara imaju svoje razloge odobravanja istog. Ni jednom nam nije uračunat u cenu ni višak- ostatak mazuta od prethodne grejne sezone.

Opširnije...

FANTOMSKI ROMING

PITANJE:

Obracam vam se sa molbom da pogledate i po mogućstvu rešite moj problem koji imam sa Telekomom, pošto veliki monopolista ne želi da reši ovaj problem. Naime, u Grckoj je za prošli mesec ostvaren fantomski roming, a poučen iskustvom od ranije, veoma sam pazio na protok, tačnije, osim dolazecih poziva(oko 20 minuta koji su ulazili u njihovu besplatnu promociju) i par poruka, telefon je tokom celog dana bio ugašen i za to postoje i svedoci! Stigao je račun od 12.500 din, od koga je bar 9000 internet??? Pisao sam žalbu, oni su mi odgovorili da je taj saobracaj interneta i ostvaren i podsetili me da sam pod ugovorom! Kako nisam verovao da nece ustanoviti gresku, nisam ni platio taj račun, pa su mi ugasili dolazeće pozive.

Opširnije...

Problem sa Elektrodistribucijom

PITANJE:

Poštovani,

Molim da me uputite kome da se obratim u vezi problema sa
ELEKTRODISTRIBUCIJOM Beograd, odnosno možda neko od vas ima konkretan savet šta da radim.

EDB mi preti isključenjem iako redovno plaćam sve račune za utrošenu struju.

Redovno me tuže za period za koji sam sve platio, ja te zahteve uredno na sudu osporavam jer imam dokaz, njihove priznanice iz kojih se jasno vidi da sam uredno izmirio sve zašta me tuže.
Problem veštački prave tako što moje tekuće uplate samovoljno knjiže na svoja potraživanja iz ranijih godina za koja su propustili rokove za utuženje.

Opširnije...

Diskriminacija pacijenata od strane RZZO

PITANJE:

Udruženje obolelih od multiple skleroze Beograd, nacionalna organizacija potrošača Srbije i Udruženje za zaštitu potrošača Vojvodine, u više navrata su tokom proteklih godina pokušavali da u kontaktima sa Republičkim zavodom za zdravstvenu zaštitu i Ministarstvom zdravlja Republike Srbije, sugeriše da je aktuelni Pravilnik o medicinsko tehničkim pomagalima loš i da ne obezbeđuje kvalitetno zbrinjavanje pacijenata. Pokrenuta je i inicijativa za izmenu spornog Pravilnika, ali nikakvog odgovora nije bilo.

Još članaka...

  1. Loš kvalitet plombe ili?