Novostinajbitnije informacije...

Crna lista facebook i instagram trgovaca

Nacionalna organizacija potrošača Srbije (NOPS) nastavila je sa akcijom evidentiranja trgovaca koji ne posluju u skladu sa Zakonom o elektronskoj trgovini. Ovoga puta fokus je na facebook i instagram profilima među kojima ima najviše trgovaca koji se bave prodajom obuće, odeće, suplemenata i dodataka ishrani, parfema, itd.

Opširnije...

I srpski krem jeftiniji kod komšija

Potrošači u Srbiji iste proizvode plaćaju, čak i duplo skuplje, nego komšije u regionu. Ovakve cene zidaju trgovinski lanci maloprodajnim maržama na robu, koje su u našoj zemlji znatno više nego u regionu.

Opširnije...

Novi Zakon o zaštiti potrošača

Srpski poslanici juče su usvojili Zakon o zaštiti potrošača, za koji je Vlada Srbije navela da nudi nova rešenja koja će omogućiti da potrošači svoja prava ostvare što efikasnije i uz manje troškova. Zakonom se, prema navodima predlagača, garantuje i visok nivo zaštite prava potrošača. Međutim, u potrošačkim organizacijama se ne slažu sa ovim navodima i smatraju da je ovaj zakon samo dodatno zadao muke potrošačima i zakomplikovao sve. Za pojedine novine se navodi da za njih ne postoji infrastruktura da se one sprovedu.

Opširnije...

Usvojen Zakon o zaštiti potrošača

Skupština Srbije usvojila je Zakon o zaštiti potrošača kojim je predviđeno više novina, među kojima je uvođenje registra „ne zovi”, prekršajnih naloga, kao i obaveza izdavanja predračuna za majstorske usluge veće od 5.000 dinara, prenosi Tanjug.

Opširnije...

Nelegalni trgovci vrebaju na internetu

Tokom epidemije povećana je kupovina preko interneta, a raste i broj pritužbi potrošača, beleži Nacionalna organizacija potrošača Srbije. Upozoravaju na veliki broj trgovaca koji na internetu rade na crno. Kako da ih prepoznaju građani, a kako ih otkrivaju inspekcije i koje rizike nosi kupovina na internetu kod neregistrovanog trgovca?

Opširnije...

Novosti - Naslovi - Iz novina - Potrosac.info

Na ovom mestu objavljujemo sve najbitnije informacije o aktivnostima kojima se zalažemo za zaštitu prava i interesa potrošača u Srbiji.