Novostinajbitnije informacije...

Organizovana krađa građana prilikom kupovine goriva na benzinskim pumpama NIS-a.

U okviru policijske akcije "Pištolj" na široj teritoriji Srbije do sada su uhapšena 22 člana organizovane kriminalne grupe koja je potkradanjem goriva na NIS-ovim pumpama oštetila građane za preko dva miliona evra, a 15 benzinskih pumpi je blokirano, rekao je danas Tanjug ministar policije Ivica Dačić.

"Ta grupa je poslednjih nekoliko godina organizovano potkradala građane prilikom kupovine goriva na benzinskim pumpama NIS-a", rekao je Dačić i dodao da je do sada prevara otkrivena na 15 pumpi, kao i da se akcija nastavlja.
Dačić je objasnio da su odgovorna lica Direkcije za kontrolu mera i dragocenih materijala i, takođe, odgovorna lica Sektora za održavanje benzinskih stanica NIS-a omogućila nezakonito baždarenje protoraka pumpnih automata.
"Oni su lažno podesili protok na automatima za prodaju goriva građanima i oštetili ih, kako je do sada utvrđeno, za više od dva miliona evra", rekao je Dačić.

Tanjug, 09.11.2010.

Novosti - Naslovi - Iz novina - Potrosac.info

Na ovom mestu objavljujemo sve najbitnije informacije o aktivnostima kojima se zalažemo za zaštitu prava i interesa potrošača u Srbiji.