06. 12. 2022.

Novosti najbitnije informacije...

U Srbiji je zabranjena proizvodnja genetski modifikovane hrane i odgovorno tvrdim da se u našoj zemlji proizvodi i jede zdrava hrana, tvrdi ministar Saša Dragin i dodaje: "Zato nije čudo što smo do sada izvezli hranu u vrednosti od 2,5 milijarde evra, a da bi se poboljšala situacija u poljoprivredi, usvojeno je 45 zakona i 130 podzakonskih akata koji omogućavaju poljoprivrednicima da koriste pogodnosti koje država daje", kazao je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

On je podsetio da je cilj kampanje “Prirodno iz Srbije” promocija zdrave hrane i malih proizvođača. Najavio je da će kampanja trajati do kraja septembra ove godine, te da će u jednogodišnjoj promociji predstavnici ministarstva obići proizvodjače iz 12 okruga.

Dragin je posetio ugledno poljoprivredno domaćinstvo Ivana Nikolića, koji se bavi tovom pilića, svinja i proizvodnjom mleka, i tom prilikom istakao da je Paraćin poznat po proizvodnji povrća i po stočarstvu.

On je poručio poljoprivrednim proizvođačima da je vreme za obnovu i registraciju gazdinstva, kako bi mogli na vreme da dobiju subvencionisana sredstva.

Poljoprivredni proizvođači iz planinskih područja imaće posebne beneficije kod dobijanja kredita, naglasio je ministar za poljoprivredu.

Inače, tokom februara, kampanja "Prirodno iz Srbije" biće posvećena poljoprivrednim proizvođačima iz Pomoravskog okruga.

Izvor: Tanjug

Novosti - Naslovi - Iz novina - Potrosac.info

Na ovom mestu objavljujemo sve najbitnije informacije o aktivnostima kojima se zalažemo za
zaštitu prava i interesa potrošača u Srbiji.