Novostinajbitnije informacije...

Kako bi najlakše prodali robu, trgovci se često dovijaju koristeći telefonsku reklamu, a građanima odgovara da kupuju iz svog doma. Ukoliko, kupujući tako, ne dobijete ono što ste platili, dobro se informišite o tome da li imate pravo na reklamaciju ili povratak novca.

Prodaja preko telefona ponovo je aktuelna kod nas.Ukoliko ne dobijete ono što ste platitli dobro se informišite da li imate pravo na reklamaciju ili povrtak sredstava.

Iz resornog ministarstva kažu da prema važećem Zakonu o zaštiti potrašača propisane su određene obaveze trgovaca između ostalog da obavesti potrošača na kojoj adresi posluje kao i prodajnu cenu koja obuhvata ukupne troškove.Ipak u Ministarstvu navode da im se potrošači često žale da su prevarani kako u pogledu svojstva proizvoda koji su kupili, u pogledu cene ili nije im priznato pravo na odustanak od ugovora u roku od 14 dana.

Izvor: RTV

Novosti - Naslovi - Iz novina - Potrosac.info

Na ovom mestu objavljujemo sve najbitnije informacije o aktivnostima kojima se zalažemo za zaštitu prava i interesa potrošača u Srbiji.