19. 04. 2024.

Novosti najbitnije informacije...

Na jučerašnjem sastanku predsednika i pravnog tima NOPS-a sa ministarkom energetike i predstavnicima resornog ministarstva dobijene su garancije da će izmenjen i dopunjen Zakon o energetici, i još četiri važna zakona iz ove oblasti, biti u potpunosti usklađeni sa Zakonom o zaštiti potrošača.

Ključne teme za potrošače, kao što su troškovi odjave sa sistema daljinskog grejanja, promene snabdevača, kvalitet gasa i ostalih energenata, naplata potrošnje po utrošku, pitanje nadležnosti za održavanje mernih uređaja i mnoga druga pitanja i teme u interesu potrošača, ubuduće će biti rešavana uz uvažavanje stavova i mišljenja NOPS-a.

„Ministarstvo je tu da podrži sve inicijative koje za cilj imaju boljitak građana i građanki Srbije. Tu smo da pomognemo i da radimo zajedno, i kada je reč o usklađivanju zakona, ali i o drugim temama, kao što su kvalitet električne energije, gasa i grejanja. Spremamo izmenu sva četiri važna zakona u energetskom i rudarskom sektoru, od vas očekujemo aktivno učešće u javnoj raspravi i komentare koji će ih učiniti boljim i kvalitetnijim“, istakla je na sastanku Mihajlovićeva.

Novosti - Naslovi - Iz novina - Potrosac.info

Na ovom mestu objavljujemo sve najbitnije informacije o aktivnostima kojima se zalažemo za
zaštitu prava i interesa potrošača u Srbiji.