16. 04. 2024.

Novosti najbitnije informacije...

U poslednje vreme, a naročito od početka pandemije, dostava hrane na kućnu adresu je postala izrazito popularna. Sve veći broj potrošača koristi usluge neke od vodećih službi za dostavu hrane. Javljaju nam se potrošači sa primedbama na način na koji se hrana pakuje i transportuje od restorana do vaših vrata. U nastavku, u celosti prenosimo iskustvo potrošača koji nam je pisao. Kakva su vaša iskustva i smatrate li da bi hrana koja se dostavlja na ovaj način morala biti hermetički zatvorena ili posebno obezbeđena?

„Radi se o dostavi hrane iz restorana preko Wolta i Glova. Primetio sam veliku manjkavost u poslovanju.

Radi se o tome da hranu koju poručite spakuje restoran i potom dolazi kurir iz ove ili one dostave i donosi vam porudžbinu.

Način na koji je spakovana hrana je problem. Spakovana je bez ikakvog obezbeđenja u kutiju, dakle kurir ako je zao može da otvori kutiju ili kutije i da pojede pola ili pljune ili ko zna šta treće da uradi - ostavljam vam na maštu.
I to verovatno niko ne bi primetio.

Ja sam zimus pisao Woltu o ovom problemu i pogotovo u vreme Covida hrana se raznosi olako i donosi tako u papirnatoj kesici, bilo da je porudžbina 500 ili 5.000 din.
Molio sam ih da uvedu bezbednosne mere tipa da se hermetički zatvori posuda sa hranom ili stavi neka papirna plomba tako da se vidi ako je neko čeprkao po hrani.

Oni su samo odgovorili u onom korpo fazonu, Prosledićemo našem agentu vaš predlog, hvala vam što ste nam pisali, cenimo komentare naših klijenata... i ništa.“

Novosti - Naslovi - Iz novina - Potrosac.info

Na ovom mestu objavljujemo sve najbitnije informacije o aktivnostima kojima se zalažemo za
zaštitu prava i interesa potrošača u Srbiji.