19. 04. 2024.

Novosti najbitnije informacije...

Raiffeisen banka je putem mejla obavestila korisnike svojih usluga ali i druge građane o zlonamernim aktivnostima koje sprovode nepoznate osobe. Saopštenje banke vam prenosimo u nastavku.

"Poštovani,

Obaveštavamo Vas da je u toku zlonamerna aktivnost slanja i-mejl poruka kojima se građani pozivaju, prividno u ime Raiffeisen banke, da potvrde svoje podatke, uz konstataciju da će im u suprotnom “račun biti blokiran”. 

Prevarna poruka sadrži link na kojem je navodno potrebno uneti svoje podatke. 

Molimo Vas da obratite pažnju ukoliko dobijete poruku sa ovakvim sadržajem, jer ona nije potekla od Raiffeisen banke niti je deo aktivnosti koje banka preduzima prema svojim klijentima. 

Prevarne poruke možete prepoznati po sledećim elementima:

  • naslov poruke je “Verifikacija nije završena”, 
  • pošiljalac je naveden kao “Rbb”, dok se kao njegova i-mejl adresa pojavljuju adrese u Bugarskoj (sa domena .bg), pojedine adrese u Srbiji (sa domena rbb.rs), kao i adresa info[@]rolraiffesenmoja.com
  • od primaoca se traži da klikne na link naslovljen sa “log in sada” ili na link “Možete deblokirati svoj nalog klikom ovde!“ 
  • link vodi na stranicu koja nije na domenu @raiffeisenbank.rs

Naglašavamo da je poruka poslata nasumično, dakle i na primaoce koji nisu klijenti Raiffeisen banke.

U pitanju je pokušaj prevare i zloupotrebe podataka koje klijent dostavi, te Vas stoga molimo da ne postupate na način koji Vam se sugeriše u prevarnoj poruci. Banka je preduzela sve raspoložive mere u cilju rešavanja ovog problema.

Takođe koristimo priliku da Vas podsetimo da Raiffeisen banka nikad neće zahtevati Vaše podatke niti njihovo ažuriranje putem i-mejl poruka sa nepoznatim linkovima. Svi linkovi u porukama koje dobijate od banke vode na domen raiffeisenbank.rs ili Vam sugerišu komunikaciju preko nekog od zvaničnih kanala banke. 

Za sve dodatne informacije ili pomoć, na raspolaganju Vam je naš Kontakt centar na broju telefona 011/3202-100."

Novosti - Naslovi - Iz novina - Potrosac.info

Na ovom mestu objavljujemo sve najbitnije informacije o aktivnostima kojima se zalažemo za
zaštitu prava i interesa potrošača u Srbiji.