Novostinajbitnije informacije...

Saopstenje kompanije "Podravka" je neprofesionalno, zapravo obmanjujuce, jer ne daje komplentne informacije i ima za cilj da što manji broj potrošača u Srbiji bude obavešten.
Da li potrošači u Srbiji znaju koja količina "Eva fileti skuše" je plasirana na tržištu, u kojim trgovinskim lancima se nalazi i ko će obeštetiti potrošače koji su već kupili i konzumirali taj proizvod? Zašto kompanija "Podravka" informaciju o povlačenju sa tržišta ovog proizvoda nije objavila na svom zvaničnom sajtu?

 

Podravka povlači filete skuše

Prehrambena kompanija „Podravka” počela je povlačenje serije proizvoda „Eva” skuša fileti u biljnom ulju od 115 grama gde je laboratorijskim analizama u jednom od devet uzoraka utvrđena veća prisutnost histamina od one koje propisuje pravilnik.
Reč je o „Eva” skuša filetima serije 31012011 kojima je rok upotrebe do 31. januara 2015, saopštila je „Podravka”.
Sporna serija fileta prisutna je samo na tržištu Hrvatske, što znači da ovi proizvodi nisu dospeli na tržište Srbije, kažu u „Podravki”.
Iz koprivničke prehrambene kompanije navode da su tako reagovali da bi u potpunosti zaštitili potrošače i da će sporna serija „Eva” skuša fileta biti povučena s polica trgovina na domaćem tržištu.

Izvor: Beta, 01.07.2011.

Novosti - Naslovi - Iz novina - Potrosac.info

Na ovom mestu objavljujemo sve najbitnije informacije o aktivnostima kojima se zalažemo za zaštitu prava i interesa potrošača u Srbiji.