20. 04. 2024.

Novosti najbitnije informacije...

Prve sedmice u godini kilogram svinjskog mesa u prodavnicama u Srbiji koštao je od 420 dinara u Vranju do 620 dinara u Subotici i Sremskoj Mitrovici, objavio je danas Republički zavod za statistiku.

Kilogram juneće rozbratne se u Užicu i Valjevu prodavao početkom godine po ceni od 640 dinara, dok je u Beogradu bio čak 860 dinara.

Cena svežeg pilećeg mesa je na rafovima prodavnica imala manje oscilacije, te se kilogram prodavao u Valjevu za 220 dinara, u većini gradova cena mu je bila 300 dinara. Kilogram svežeg šarana je koštao prve nedelje januara od 380 u Vranju do 500 dinara, koliko je bio u Smederevu, Zrenjaninu, Kraljevu.

Domaći sir se u prodavnicama u Kraljevu prodavao za 270 dinara, dok mu je cena u Nišu bila čak 670 dinara, pokazala je analiza RZS, dok je kilogram kajmaka koštao od 700 dinara u Novom Pazaru i Sremskoj Mitrovici do čak 1.500 dinara koliko je za njega trebalo izdvojiti u Zrenjaninu.

Krompir je prvih dana januara bio najskuplji na beogradskim pijacama, gde je dostizao cenu od 100 dinara, u prodavnicama je u svim gradovima Srbije koštao između 70 i 90 dinara.

I dok je cena slatkog kupusa bila u proseku nekih 70 dinara i u prodavnicama, ali i na pijacama, crni luk je duplo više koštao na nekim pijačnim tezgama.

Cena za kilogram crnog luka je u prodavnicama bila od 40 do 50 dinara, dok je na pijacama u Beogradu ona bila i do 80 dinara, baš kao i u Kragujevcu i Kraljevu.

Kilogram limuna je varirao od 80 do 120 dinara u prodavnicama, dok mu je na pijacama cena išla i do 150 dinara, koliko je bio u Zaječaru.

Izvor: Danas

 

Novosti - Naslovi - Iz novina - Potrosac.info

Na ovom mestu objavljujemo sve najbitnije informacije o aktivnostima kojima se zalažemo za
zaštitu prava i interesa potrošača u Srbiji.