Novostinajbitnije informacije...

Svake godine obeležavamo 15. mart – Svetski dan prava potrošača. U aktuelnom trenutku potpuno je neprimereno planirati bilo kakvu drugu aktivnost osim one kojom svi zajedno možemo pokazati potrošačku solidarnost. I odgovornost.

Od početka godine cena goriva na pumpama povećana je za 13 dinara, odnosno gotovo 10%. Upotrebom mesečne statistike to bi značilo povećanje cena od čak 5% na mesečnom nivou. Razumemo i svetsku krizu i rast cena sirove nafte na svetskom tržištu ali ne možemo i nećemo da razumemo sopstvenu državu i trgovce naftnim derivatima koji nemaju nimalo sluha za običnog potrošača. Niko ne želi da se odrekne ogromnog dela dobiti, bilo kroz akcize i poreze, bilo kroz marže.

Jedino što možemo da uradimo jeste da ih upozorimo: neka 15. mart 2012. godine u Srbiji bude upamćen kao dan kada nijedan potrošač nije kupio niti jedan litar goriva. Tako se pokazuje odgovornost, solidarnost i što je najvažnije – spremnost da se reaguje.

Ovaj poziv znači istovremeno i ispit zrelosti za sve nas, kako bismo razumeli suštinu sopstvene snage kroz organizovano delovanje. Jasna poruka koju ćemo poslati imaće trajne posledice po sve koji kreiraju tržišnu ekonomiju ove zemlje.

Dakle, apel potrošačima u Srbiji: neka Svetski dan potrošača bude dan kada će sve benzinske pumpe biti prazne – makar na jedan dan.

Novosti - Naslovi - Iz novina - Potrosac.info

Na ovom mestu objavljujemo sve najbitnije informacije o aktivnostima kojima se zalažemo za zaštitu prava i interesa potrošača u Srbiji.