16. 07. 2024.

Novosti najbitnije informacije...

Poštovani potrošači,
nakon velike tragedije u novosadskoj diskoteci „Contrast”, pokrenut je postupak vandredne inspekcijske kontrole ugostiteljskih objekata na teritoriji cele Srbije. Pitate li se, kao i mi, da li je reakcija zakasnila i koliko jos mladih života treba žrtvovati, da bi se postigli minimalni standardi u pogledu bezbednosti i sigurnosti posetilaca lokala širom Srbije. Pozivamo vas da se priključite našoj akciji i prijavite lokal za koji smatrate da ne poseduje minimalne bezbednosne standarde i u kom se ne osećate sigurno. Razmišljajte o mestima koje posećujete, prijavite nam svaki tehnički nedostatak za koji smatrate da može ozbiljno ugroziti Vašu bezbednost. Da više nikada „NE BUDE KASNO„!!!

U svega četiri godine u požarima u novosadskim klubovima poginulo je četrnaestoro mladih ljudi. Prva tragedija dogodila se u februaru 2008, kada je u klubu “Laundž”, bolje reći golubarniku tapaciranom jambolijom, poginulo osmoro mladih ljudi, mahom studenata.

Kako bi se pokazalo da se u Novom Sadu, navodno, takve stvari ne smeju više događati, nadležni su nakon “Laundža” pohapisli “boga oca”: od podmetača požara, vlasnika, pa do konobara. Tada osudiše sve, sem glavnih krivaca: inspektora koji su prastaru mansardicu ušuškanu u roze jamboliju, bez pristojnog ulaza, a kamoli izlaza, proglasili bezbednom.

Rekao bi čovek da će se iz surove smrti osmoro mladih nešto naučiti. Da je stvarnost dovoljno snažno udarila u glavu i ljudskost ovog grada i njegovih institucija. Rekao bi čovek…

Ali, čovek greši. Bahatost, nemar, drskost i podmitljivost pojedinaca očigledno ne može zaustaviti ni osmoro mrtvih. Sada, kada se strašna statistika ljudskih života popela na četrnaest, nadležni se opet, sa još većom žestinom, kunu da će krivci biti kažnjeni.

Da pokažu koliko su ozbiljni, privedoše pun autobus osumnjičenih, sa sve konobarima i go-go igračicama.

Međutim, mesta za inspektore ni u ovom autobusu izgleda nije bilo.


Izvor : Blic

Novosti - Naslovi - Iz novina - Potrosac.info

Na ovom mestu objavljujemo sve najbitnije informacije o aktivnostima kojima se zalažemo za
zaštitu prava i interesa potrošača u Srbiji.