16. 07. 2024.

Novosti najbitnije informacije...

Amerikanka koja je podnela tužbu protiv kompanije Ferero zbog reklamiranja Nutele kao zdrave hrane, ‘izvukla’ je sudsku nagodbu od čak tri miliona dolara.

Ali Amerikanka Atena Hohenberg neće pokupiti sav novac: naime, Ferero se obavezao da vrati 4 dolara po teglici svakom potrošaču iz SAD-a koji je kupio Nutelu od januara 2008. do 3. februara 2012. godine.

Potvrde o kupovini kupci mogu predočiti do 5. jula. Od prilike 2,5 miliona dolara tako će biti vraćeno potrošačima, a ostatak ide ‘borbenoj’ mami iz Kalifornije.

Atena Hohenberg tužbu je podnela jer se šokirala kad je otkrila da Nutela, koja se reklamira kao zdravi hranjivi obrok, sadrži 21 gram šećera, 200 kalorija i 11 grama masti u dve kašike.

Nutelu je servirala svojoj 4-godišnjoj ćerki kao ‘zdrav doručak’.

Inače, kad je tužba podneta, mnogi američki mediji su čitaoci dočekali s podsmehom i nevericom da je neko zaista mislio da je taj čokoladni namaz zdrav.

Ali, Ferero sad mora da promeni reklamu i izgled ambalaže, kao i na prednjoj strani teglice da jasno istakne koliko kalorija, masti i šećera sadrži.

Izvor: B92

Novosti - Naslovi - Iz novina - Potrosac.info

Na ovom mestu objavljujemo sve najbitnije informacije o aktivnostima kojima se zalažemo za
zaštitu prava i interesa potrošača u Srbiji.