24. 06. 2024.

Novosti najbitnije informacije...

Letnji godišnji odmor, more, plažu i sunce, sugrađani nestrpljivo iščekuju cele godine. Nakon mnogo sati provedenih na poslu, ovih desetak dana razbibrige, zabave, kupanja i uživanja mogu da pokvare turističke agencije,
koje da bi privukle mušterije, obećaju bajkovitu uslugu, ali kako se i ranijih godina pokazalo, obećanje ponekad ne bude ostvareno.

 

Iz Nacionalnog udruženja za zaštitu potrošača saznali smo da su žalbe na rad turističkih agencija već počele.

- Trenutno su najaktuelnije žalbe na otkazivanje putovanja i to upravo od strane nekih turističkih agencija – kaže predsednik tog Udruženja Goran Papović. – Agencije umeju da otkažu aranžmane, a putnicima vraćaju samo deo novca. Takođe, otkazuje se i prevoz Jatovim avionima, što putnicima, koji su uplatili takve aranžmane, stvara probleme oko prevoza.

Osim otkazivanja putovanja, po podacima Udruženja dešava se da su sugrađani nezadovoljni i uslugom, koju im je pružila turistička agencija. – Kao i ranijih godina potrošači nam se žale na kvalitet smeštaja, jer su neke agencije tvrdile da je smeštaj odličan, a na licu mesta se ispostavi da nije baš tako. Takođe, našim turistima problem je i udaljenost smeštaja od plaže, jer je ona mnogo veća od one, koju su agencije naznačile u svojoj ponudi – rekao je Papović.

Iz Nacionalnog udruženja za zaštitu potrošača kažu da potrošači mogu da se zaštite tako što će se obratiti udruženjima, koja štite njihova prava.

- Kako bi se zaštitili, potrošači mogu da se obrate nama pismenim putem, prilože žalbu, a onda mi pokrećemo postupak – rekao je Papović.

Izvor: Dnevnik

Novosti - Naslovi - Iz novina - Potrosac.info

Na ovom mestu objavljujemo sve najbitnije informacije o aktivnostima kojima se zalažemo za
zaštitu prava i interesa potrošača u Srbiji.