16. 07. 2024.

Novosti najbitnije informacije...

Prema podacima kojima raspolaže Nacionalna organizacija potrošača Srbije (NOPS), od kupovine u hipermarketima se od juče uzdržalo čak 15.000 ljudi u Srbiji. Što se nas tiče, ovaj prvi organizovani bojkot iz protesta zbog nerazumnog povećanja cena, uspeo je u potpunosti.

Prema podacima sa terena, gužvi u hipermarketima nema, značajno je opao broj kupaca, a građani su se uglavnom odlučili za kupovinu na pijacama, ili u manjim marketima iz komšiluka, kupujući samo nužne artikle i proizvode.

Iako su hipermarketi već prvog dana bojkota, u toku jučerašnjeg dana, tvrdili kako je kod njih stanje uobičajeno, raduje nas pokušaj jednog lanca da privuče kupce u danima bojkota – vanrednim popustom od 10% na sve arktikle kupljene u toku današnjeg dana. Ovaj potez sam po sebi govori o uspehu cele akcije i činjenici da nas, potrošače, počinju da shvataju ozbiljno.

Pozivamo i ostale trgovinske lance da se povedu ovim primerom i da trajno skinu minimum 10% sa cena svih poskupelih artikala, jer je očigledno da se može i da prostora za normalne tržišne cene – ima.

Jer vaš jedan dan nama ne znači ništa.

Novosti - Naslovi - Iz novina - Potrosac.info

Na ovom mestu objavljujemo sve najbitnije informacije o aktivnostima kojima se zalažemo za
zaštitu prava i interesa potrošača u Srbiji.