24. 06. 2024.

Novosti najbitnije informacije...

Kao posledica brižljivo planiranih i zakonski zasnovanih aktivnosti na ukidanju više nego sporne odluke kojom se vozilima van kikindskog registarskog područja naplaćuje 4-struki iznos doplatne karte, Opštinsko veće Kikinde je donelo je zaključak kojim se stavlja van snage saglasnost na Pravilnik u delu koji se odnosi na tačku 24. stav 3.

Podsetimo: ako u Kikindi na obeleženom parking mestu, parkiraju u isto vreme dva automobila, ali jedan sa KI tablicama a drugi sa bilo kojim iz Srbije ili, eventualno, stranim tablicama i ne plate parking u propisanih 5 minuta od trenutka parkiranja ili zakasne da produže trajanje, desiće se sledeće: automobilu sa KI tablicama biće zakačena doplatna karta od 1200,00 dinara, a drugo vozilo, koje nema KI tablice, biće odneto "paukom" - za šta je propisana naknada od čak 4000,00 dinara.

Pomenutom izmenom spornog člana Pravilnika ispravljena je velika nepravda koja se već dugo dešavala u Kikindi. Ne samo što su kršene odredbe Zakona o zaštiti potrošača, već se i najgrublje kršio Ustav republike Srbije koji garantuje jednakost svih građana!

Na ovaj način su Udruženje potrošača Kikinda i Nacionalna organizacija potrošača Srbije uz adekvatnu pomoć Sektora tržišne inspekcije primenili odredbe Zakona o zaštiti potrošača. Ovaj primer je pokazao da se zajedničkim angažovanjem svih učesnika potrošači mogu zaštititi od bilo kog oblika samovolje.

Novosti - Naslovi - Iz novina - Potrosac.info

Na ovom mestu objavljujemo sve najbitnije informacije o aktivnostima kojima se zalažemo za
zaštitu prava i interesa potrošača u Srbiji.