24. 06. 2024.

Novosti najbitnije informacije...

Povodom obeležavanja 15. marta - Svetskog dana prava potrošača, u organizaciji Nacionalne organizacije potrošača Srbije, Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović - Batut", Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Ministarstva trgovine i usluga, održana je stručno-naučna tribina na temu Zakona o bezbednosti hrane.

Tribinu je otvorila direktorka  Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović - Batut" dr Tanja Knežević, a prisutnima su se obratili dr Saša Dragin, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, mr Ljiljana Stanković, pomoćnik ministra trgovine i usluga, dr Tomislav Stantić, državni sekretar Ministarstva zdravlja.

Nakon završetka zvaničnog dela tribine prezentovano je 6 izuzetno zanimljivih stručno - naučnih radova posvećenih bezbednosti hrane.

U okviru stručno-naučne tribine razgovaralo se o kontroli namirnica u cilju zaštite zdravlja potrošača, proizvođačko potrošačkim pogledima na bezbednost hrane, deklarisanju i označavanju upakovanih namirnica, kontroli i rezultatima rada poljoprivredne i fitosanitarne inspekcije, usklađivanju Pravilnika o kvalitetu i drugim zahtevima za proizvode od mesa sa pravilnicima EU, kao i drugim oblastima u vezi sa Zakonom o bezbednosti hrane.

Novosti - Naslovi - Iz novina - Potrosac.info

Na ovom mestu objavljujemo sve najbitnije informacije o aktivnostima kojima se zalažemo za
zaštitu prava i interesa potrošača u Srbiji.