Novostinajbitnije informacije...

Najnoviji slučaj grubog kršenja Zakona o zaštiti potrošača i Zakona o oglašavanju odnosi se na promotivnu akciju svetski poznate trgovine „Kika”.

Proteklih dana primećena je reklamna kampanja pod nazivom: Noćna kupovina.

„Kika je u Beogradu pripremila veliku akciju za sve svoje verne potrošače 10.06.2010.godine – popust od 10% na sav asortiman u periodu od 18:00-20:00 sati”

 Da li, poštovani idejni tvorci ove prevare, mislite da je nekakva zvezdica nakon znaka uzvika dovoljan razlog da opravdate svoju lošu nameru.

Naravno da nije. Ovim ste pokazali da nemate nimalo poštovanja prema srpskim potrošačima, koji će vam svojim daljim aktivnostima pokazati šta misle o ovakvim „akcijama”.

Mi, međutim, ovde nećemo stati. Podneli smo prijavu tržišnoj inspekciji zbog povrede:

Zakona o oglašavanju, član 4:

„Oglasna poruka mora da bude istinita, potpuna i određena, i da sadrži podatke koji su pouzdani i iskustvom potvrđeni, odnosno u kojoj nisu izostavljeni podaci koji su od značaja za sticanje prave predstave o predmetu oglašavanja.”

Kao i Zakona o zaštiti potrošača, član 46:

„Informacije i podaci o svojstvima proizvoda i usluga ili uslovima prodaje moraju biti tačne, potpune, osnovane, nedvosmislene, jasne i blagovremene.”

U narednim danima možete očekivati neke druge potrošače u svom objektu.

Novosti - Naslovi - Iz novina - Potrosac.info

Na ovom mestu objavljujemo sve najbitnije informacije o aktivnostima kojima se zalažemo za zaštitu prava i interesa potrošača u Srbiji.