16. 07. 2024.

Infoteka

Ovaj deo predstavlja nepresušni izvor informacija i svojevrsnu bazu znanja. Razvrstani u nekoliko glavnih kategorija svaki prikazani slučaj
može se primeniti na bilo koga od nas. Iz tog razloga smatramo korišćenje ovih saveta neophodnim u nameri da stvorimo obrazovanog potrošača.

Podkategorije:

PITANJE:

Dana 09.01.2010.godine primetio sam da frižider ne hladi i zamrzivač ne zamrzava čuvane proizvode, tj. isti su poluotkravljeni, posle par sati sve je opet bilo u redu, nakon čega sam opet primetio da su isti otopljeni. Uređaj hladi i zamr- zava proizvode periodično, na otprilike desetak sati. Prijavio sam smetnje ovlašćenom servisu koji su nakon desetak dana došli i nisu mogli odrediti, koja je vrsta kvara, ali su pretpostavljali da je u pitanju jedna od dve elektronike, koje nemaju na lageru te iste moraju naručiti od preduzeća uvoznika. Koji su i naručili i posle mesec dana došli i promenili da bi ustanovili da to nije bilo u pitanju već da je verovatno neki grejač koji isto tako moraju naručiti iz inostranstva.

Frižider mi je sve vreme u servisu i ni blizu nije da bi mogao da se popravi. Svaki put kada ih pozovem mi kažu da im uvoznik pomenutog proizvoda još nije poslao pomenuti grejač niti elektronike, koje je po garantnom listu dužan da obezbeđuje 7 godina od dana kupovine proizvoda. Pre tri meseca sam uredno prijavio smetnje na uređaju i za to vreme sam više puta razgovarao sa uvoznikom i servisom, a razgovori su završavani samo njihovim obećanjima.

ODGOVOR:

Što se garancije tiče, ukoliko servis ne otkloni kvar u roku od 45 dana od dana prijema istog, Vama po zakonu pripada novi proizvod.
Potrebno je da sa pismenim prijemom proizvoda na servis i računom odete u prodavnicu gde ste kupili i tražite nov, jer nije popravljen u zakonskom roku.
Ovaj tekst treba da se nalazi i na garantnom listu.
Ukoliko bude potrebe za našom daljom asistencijom, tu smo.