24. 06. 2024.

Infoteka

Ovaj deo predstavlja nepresušni izvor informacija i svojevrsnu bazu znanja. Razvrstani u nekoliko glavnih kategorija svaki prikazani slučaj
može se primeniti na bilo koga od nas. Iz tog razloga smatramo korišćenje ovih saveta neophodnim u nameri da stvorimo obrazovanog potrošača.

Podkategorije:

PITANJE:

Kratak opis primedbe: Upaketu sam uzeo digitalni paket programa(sa resiverom)koji je trebao sto pise u njihovoj ponudi da ima opis svih emisija.Medutim to kod mene nije radilo stalono sam se zalio dok nisu poslali servisere koji su utvrdili da je sve uredu i da neznaju zasto ne radi.Posle sam otisao u filijalu SBB gde su mi se izvinuli i rekli da ti uredaji imaju softverskih problema i da ce me castiti tri meseca sa boiljim paketom dok se to ne resi posle tri meseca su taj paket iskljucili a softverski problem nisu resili.Bio sam oponovo da se zalim i reklisu da ce mi javiti medutim nista nisu javili(prave se ludi).To traje vec godinu dana a sva ta ponuda (STA MOZE DIGITALNI RESIVER TJ PROGRAM IMA NA NJIHOVIM REKLAMAMA,SAJT….)Neznam sta vise da radim racunme placam redovno.Unapred zahvalan

ODGOVOR:

Poštovani,

s obzirom na Vašu primedbu koja se odnosi na postupanje trgovca SBB Kablovske mreže, potrebno je da istima istaknete pismeni zahtev za raskid ugovora, a zbog neispunjenja ugovorne obaveze, jer nisu u mogućnosti da Vam pruže uslugu na koje su se ugovorom obavezali, te da zahtevate refundaciju troškova koje ste imali, jer ste uredno plaćali račune, a niste mogli koristiti uslugu navedenog trgovca.
Član 124. Zakona o obligacionim odnosima propisuje da u dvostranim ugovorima, kad jedna strana ne ispuni svoju obavezu, druga strana može, ako nije što drugo određeno, zahtevati ispunjenje obaveza ili, pod uslovima predviđenim u idućim članovima, raskinuti ugovor prostom izjavom, ako raskid ugovora ne nastupa po samom zakonu, a u svakom slučaju ima pravo na naknadu štete.

S poštovanjem,
Udruženje za zaštitu potrošača